Scheidsrechter

Groot, R.D. de

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag stond voor koploper B.S.C.’68 de wedstrijd tegen Zwammerdam, nummer voorlaatst, op het programma. Het verschil op de ranglijst was, mede omdat B.S.C.’68 de tweede helft met 10 man moest spelen, niet zichtbaar. Na 90 minuten stond er, na een gelijkopgaande, sportieve wedstrijd, een 1-1 eindstand op het scorebord.

De Schadenetboys begonnen goed aan de wedstrijd en creëerden een aantal goede kansen maar het vizier bij onder meer Martijn Poort en Branko Sandifort stond niet op scherp. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Zwammerdam steeds beter in de wedstrijd. Dat resulteerde in een paar kansen: een kopbal van een van de spitsen ging rakelings voorlangs en een inzet van Justin Bons wist doelman Erik Meijer onschadelijk te maken. Vlak voor rust sloeg even de vlam in de pan. Na een overtreding op Lody Dijkhuizen dacht iedereen aan een vrije trap voor de groenwitten en een gele kaart voor de verdediger van Zwammerdam. De scheidsrechter oordeelde echter anders en gaf Lody Dijkhuizen (zijn tweede) gele kaart voor een vermeende "schwalbe" waardoor hij vroegtijdig kon gaan douchen. Vlak daarna mochten de ploegen met een ruststand van 0-0 aan de thee.

De tweede helft speelde B.S.C.’68 in ondertal wat meer verdedigend en probeerde met snelle uitvallen gevaarlijk te worden. Het meeste balbezit was voor Zwammerdam maar dat resulteerde niet in gevaarlijke momenten voor het doel van B.S.C.’68. Na een kwartier in de tweede helft was het aan de andere kant wel raak. Lennart van den Berg speelde zichzelf goed vrij in het strafschopgebied en liet daarna doelman Van Valen met een uithaal in de lange hoek kansloos (1-0). Lang kon B.S.C.’68 niet genieten van de voorsprong. Twee minuten later was het namelijk alweer gelijk. Een afstandschot van Milan Spruyt kon Erik Meijer niet onder controle krijgen en met dat buitenkansje wist Kevin Bergshoeff wel raad (1-1). Daarna ontspon zich een open wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Door goed keeperswerk van Erik Meijer en onzorgvuldigheid van beide ploegen bij het benutten van de spaarzame kansen hoefde de man van het scorebord niet meer in actie te komen. Zwammerdam eindigde de wedstrijd uiteindelijk ook met 10 man door een directe rode kaart voor de ingevallen Kevin Ruiter. Na 90 minuten maakte scheidsrechter de Groot een einde aan deze wedstrijd met een uitslag (1-1) waar beide ploegen vrede mee konden hebben. Dat de krachtsverschillen dit seizoen in de 3e klasse A klein zijn bleek deze zaterdag weer uit het feit dat de diverse concurrenten van B.S.C.’68 ook punten verspeelden. Hierdoor blijft B.S.C.’68 koploper.

Volgende week speelt het team van hoofdtrainer Kenneth Soechit voor de KNVB-beker uit tegen WFB in Ouddorp. De week erna staat de wedstrijd tegen medekoploper CVC Reeuwijk op het programma. Een overwinning is genoeg voor de eerste periodetitel, bij een gelijkspel is B.S.C.’68 afhankelijk van de resultaten van de concurrenten.