Scheidsrechter

Hartog, J.P. den

Accommodatie

Onbekend

In een meer spannende dan fraaie wedstrijd hebben de Schadenetboys verzuimd eindelijk weer eens drie punten aan hun totaal toe te voegen. In blessuretijd kregen Jelle Verhoef en Falco Henzen  in een twee tegenover twee situatie dé kans om de misschien wel verdiende winnende  treffer op het scorebord te zetten. Het duurde echter allemaal net even te lang, waardoor de achterhoede van Zwammerdam toch nog afdoende kon ingrijpen. Daardoor bleef de 1-1 op het scorebord staan.

Gedurende de eerste helft was Zwammerdam weliswaar iets vaker aan de bal, mede omdat er door de spelers van BSC’68 nogal wat balverlies werd geleden door een te trage balbehandeling of onnauwkeurigheid. Desondanks waren de beste kansen in de eerste helft toch echt voor de Schadenetboys. Al in de 12e minuut zagen we Lody Dijkhuizen op doelman Wouter van Valen stuiten en in de 25ste minuut had Lennart v.d. Berg dé kans op de openingstreffer. De bal verdween echter, bij zijn vrije schietkans in het zestienmetergebied, over het doel van Zwammerdam. Even later zagen we de eerste echte kans voor Zwammerdam, maar ook die bal ging over het doel in plaats van tussen de palen. In de 42ste minuut kwam er nog een kans voor BSC’68, maar bij een voorzet van Jelle Verhoeff liepen Lennart v.d. Berg en Remco Bor elkaar in de weg, waardoor ook die kans verloren ging. Zo kwam de thee met een dubbelblanke stand. Een stand die de spelers van BSC’68 zich, gezien het aantal kansen, het meest mochten aanrekenen.

In de tweede helft was BSC’68 lange tijd weliswaar de bovenliggende partij, maar Zwammerdam kwam er met hun snelle voorwaartsen toch regelmatig zeer gevaarlijk uit. Als supporter van BSC’68 hoop je dan, dat jouw elftal toch die best belangrijke eerste goal maakt. Niet dat het spel nou ineens echt goed was, maar er werd wel hard gewerkt. In de 60e minuut was het bijna raak. Uit een corner van Jelle Verhoeff nam Falco Henzen de bal in een keer  op zijn slof, maar helaas zeilde ook die bal net over het doel. En dan kan dat  oude gezegde weer tevoorschijn komen. Als je zelf de kansen niet benut, dan doet de tegenpartij dat wel. In de 64e minuut was het raak. Balverlies op het middenveld van BSC’68 leverde een razendsnelle counter op. Erik Meijer kon, uit zijn doel  komend, in eerste instantie nog redding brengen, maar de bal caramboleerde voor de voeten van de Zwammerdamspeler en diens voorzet werd door Justin Dons tegen de touwen gekopt: 1-0. Dat was best een domper voor de BSC’68 en die moest even verwerkt worden. Zwammerdam daarentegen had meer het plan van er op en er over. In de 75ste minuut bracht trainer/coach Kenneth Soechit  met een dubbele wissel wat verse krachten in zijn elftal en met succes. In de 87ste minuut kreeg BSC’68 weer een corner, die weliswaar niet al te best werd genomen, maar die uiteindelijk wel voor de voeten van Marcel v.d. Heuvel terecht kwam. Marcel bedacht zich geen moment en knalde de 1-1 tegen de touwen. In de laatste minuten was het voor beide supportersgroepen nog even billenknijpen. Eerst werd er een doelpunt van Zwammerdam afgekeurd na een overtreding en even later kregen Jelle Verhoeff en Falco Henzen dus de kans die aan het begin van dit verhaal werd beschreven.

Zo eindigde deze wedstrijd in een gelijke stand (1-1) en hopelijk betekent dit puntje voor de Schadenetboys een eerste stap op weg naar toch nog een mooi competitieslot.