Sponsors

In memoriam Wim Boeve

5 januari 2022 14:45


Zoals eerder bericht is op 31 december vorig jaar ons prominente lid Wim Boevé overleden. Op vrijdagmorgen 7 januari om 11.30 uur wordt in De Hoeksteen in besloten kring een dankdienst gehouden voor het leven van Wim. Vanwege de huidige coronamaatregelen kunnen helaas alleen de hiervoor genodigden deze dienst bijwonen. De familie vraagt degenen voor wie Wim dierbaar was om omstreeks 12.30 uur na afloop van de dienst een erehaag te vormen en mee te lopen vanaf De Hoeksteen naar de begraafplaats. Na afloop is er gelegenheid om de familie in De Hoeksteen te condoleren.


Wim was lid van onze vereniging vanaf 1 oktober 1968. Oftewel: Wim stond aan de wieg van de Benthuizer Sportclub B.S.C.’68. 

trapgat_16_2.jpg

Als zijn actieve keepersloopbaan (op de foto staand uiterst links) vooral door blessures eerder eindigt dan hij had voorzien, stort Wim zich op het vrijwilligerswerk binnen de vereniging. Van oliebollenbakker tot verenigingsscheidsrechter. En van verslaggever van de wedstrijden van ons eerste elftal voor radio Rijnwoude en de Rijnwoude/Groene Hart Koerier tot aan het penningmeesterschap. In die laatste functie vervulde hij een belangrijke rol in het proces van de onderhandelingen met de gemeente Rijnwoude over de toekomst van de club. Niet alleen als penningmeester, maar vooral ook door zitting te nemen in diverse werkgroepen en als lobbyist bij de politieke fracties in de gemeente.

IMG_2147.JPG

Nadat in 2011 het “Sportpark Ons Nieuwe Erf’ officieel was geopend vonden zowel Wim als de toenmalig voorzitter Aad Taal het tijd hun functies aan anderen ter beschikking te stellen. Toch bleef Wim altijd weer bereid om als vrijwilliger zijn kunde en ervaring aan zijn cluppie beschikbaar te stellen. Zo werd hij secretaris van de Sponsorcommissie en maakte hij onder andere jaarlijks de RABO-Clubcampagne tot een groot succes. Eind vorig jaar was Wim betrokken bij de opzet van de tentoonstelling over het Benthuizense verenigingsleven, die door de Historische Kring Benthuizen werd georganiseerd. En met Aad Taal had Wim afgesproken dat zij samen, na het verdwijnen van de pandemie, het archief van de vereniging zouden ordenen en digitaliseren.

Door zijn abrupte overlijden is uitvoering van het laatste voornemen helaas niet meer mogelijk. Ons rest alleen de dankbaarheid Wim te hebben gekend en te bedanken voor het vele goede dat hij voor de vereniging heeft gedaan.

Dat hij in vrede moge rusten.


Voor de rouwkaart klik hier.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!