Datum

27 oktober 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na vier competitienederlagen zou het niet makkelijk zijn voor de Schadenetboys om zomaar even van Zwammerdam te winnen. Deze ploeg had van de vorige 5 wedstrijden er 1 gewonnen en 2 gelijk gespeeld dus 5 punten. Met de gebruikelijke introductie door het Sfeerteam tijdens de opkomst van beide elftallen en officials en het mooie voetbalweer kon dit weleens een mooie voetbalmiddag worden. Prioriteit vandaag was om niet te snel op achterstand te komen en daarmee achter de feiten aan te lopen zoals in de vorige wedstrijden.

BSC’68 begon wat voorzichtig en afwachtend maar ook Zwammerdam zette weinig druk naar voren zodat het eerste half uur gemoedelijk verliep. In de 13de minuut alleen een afstandsschot van Zwammerdam welke door Michael Verhoef werd gestopt en in de 20ste minuut een afstandsschot van 25 meter wat hoog over het BSC’68 doel verdween. Na een half uur ging BSC’68 meer naar voren spelen, de spelers kregen de indruk dat er vandaag iets te halen viel en kregen wat meer zelfvertrouwen. In de 32ste minuut een voorzet van de rechterkant en Nick Holstege springt samen met de keeper van Zwammerdam richting bal en deze verdwijnt in het doel, maar scheidsrechter van der Ploeg keurt de goal af wegens hinderen van de keeper. BSC’68 blijft de drang naar voren houden en dit resulteert in een prachtig doelpunt in de 36ste minuut : Karsten van Etten en Mike van der Reijden bereiden het voor en Aladin Ezzaki neemt de bal in de lucht ineens met een halve omhaal op de pantoffel: 1-0! Het aanwezige publiek gaat ook weer leven en er komt meer sfeer rond de wedstrijd. In de 45ste minuut wordt Mike van der Reijden van achteruit aangespeeld en neemt de bal helaas iets te ver mee naar de zijkant maar probeert keeper Emiel Samsom met een boog te passeren maar de bal gaat helaas net voor langs. Met de 1-0 op zak gaan we de rust in.

In de rust werden er geen wissels toegepast. Beide partijen beginnen voorzichtig aan de tweede helft maar na 53 minuten wordt het toch gelijk doordat een terugspeelbal vanuit het middenveld terug op laatste man Mike Goedraad niet helemaal goed verwerkt wordt. De snelle spits van Zwammerdam Rogillio Swaalep weet de bal te bemachtigen en alleen op de keeper af te gaan. Michael Verhoef verkleint zijn doel goed door naar voren te stappen maar de spits schuift de bal beheerst langs hem in het doel: 1-1. Hierna wordt de strijd feller en wordt er door beide partijen hard gewerkt voor een resultaat. In de 64ste minuut een goede aanval van BSC’68, na een scrimmage komt de bal bij Aladin Ezzaki op de rand van het strafschopgebied en deze plaatst de bal beheerst en onhoudbaar in de linkerbovenhoek: 2-1. Beide partijen blijven vervolgens op jacht naar een treffer. In de 73ste minuut krijgt Zwammerdam nog een 100% kans, recht voor het doel schiet de spits net over. In de 77ste minuut wordt Aladin Ezzaki gewisseld voor Xandros van den Boom en verlaat onder welverdiend applaus het veld. In de 80ste minuut wordt Mike van der Reijden gelanceerd maar zijn schot na een lange rush verdwijnt net naast. Een paar minuten later een dieptepass op Martijn Poort die met een verdediger naast hem richting doel snelt en met zijn schot de buitenkant paal raakt. In de minuten daaropvolgend krijgt Zwammerdam nog twee schietkansen; de eerste gaat 10 meter over het BSC-doel en de tweede net naast. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd gaat Mike van der Reijden na een mooie dieptepass van achteruit samen met de aanvoerder van Zwammerdam richting doel en wordt vlak voor het strafschopgebied neergehaald: rood voor de aanvoerder Jan van Dorp en een vrije trap voor BSC’68 welke door Nick Holstege om de muur wordt gekruld maar net naast gaat. Na 92 minuten fluit de scheidsrechter af voor het einde. De eerste punten zijn binnen! Samenvattend is er hard en fel gestreden en is de overwinning verdiend.

Komende 2 wedstrijden spelen we weer thuis (te beginnen a.s. zaterdag tegen Blauw-Zwart) en laten we hopen dat we door goede resultaten de aansluiting met de middenmoot snel vinden. Met de inzet en felheid van de wedstrijd van vandaag en ons voetballend vermogen en de terugkeer van wat geblesseerde spelers moet dat zeker gaan lukken!