Datum

7 maart 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Je hebt wel eens wedstrijden waarvan je na afloop denkt: “Hoe is dit mogelijk”? Het treffen gisteren tussen GSV en BSC’68 was er zo een. Het zompige veld werkte niet bepaald mee om lekker combinatievoetbal te spelen. BSC’68 begon afwachtend door de bal achter rustig rond te spelen maar de Gouwenaren bleven lekker afwachtend op hun eigen helft staan. Langzamerhand verplaatste BSC’68 het spel wat meer naar voren en. ontstonden er ook kansen. Een lange bal van Jelle Verhoeff achter de GSV verdediging wordt opgepikt door Guido de Peinder die een fel schot aflevert in de korte hoek. De keeper is echter attent en voorkomt de 0-1. De ene aanval na de andere resulteert in schoten van Guido de Peinder, Rowin Bouwmeester en Jelle Verhoeff maar of de keeper kreeg er een handje achter of het vizier stond niet op scherp. De grootste kansen waren voor Guido die alleen op de keeper af ging en Rowin die zijn schot op de binnenkant van de paal precies in de handen van de keeper zag stuiteren. In plaats van een logische 0-2 stond er in de rust nog steeds een dubbel blanke tussenstand op het denkbeeldige scorebord.

De tweede helft was een kopie van de eerste. Reno Smulders loste Davey Gramberg af terwijl even later Lody Dijkhuizen Lijon Korving verving. Trainer Marco Lange wilde geen risico lopen naar volgende week, als koploper Floreant op bezoek komt, dus hij haalde de middenvelder met geel op zak naar de kant. De tijd tikte door en terwijl iedereen toch zit te wachten op de 0-1 had de bal zomaar op de stip kunnen liggen als de scheidsrechter een trap op de neus van een GSV aanvaller niet als onschuldig had beoordeeld. Contact viel niet te ontkennen want het bloed spoot er uit. En dan opeens, zo’n vijf minuten voor tijd, valt hij dan toch. Een corner van Guido de Peinder valt in een mêlee van spelers en het is Jelle Verhoeff die de bal plotseling voor zijn voeten krijgt. Hij bedenkt zich geen moment en met een ouwerwetse punter laat hij de Goudse doelman kansloos. Een zucht van verlichting gaat door het BSC’68 kamp maar de wedstrijd is nog niet gespeeld. Een onschuldige lange bal wordt, onder druk van een tegenstander, toch maar tot corner verwerkt. Deze hoekschop wordt hoog voor geslingerd en of het nu een goedmakertje was voor die schop op die neus of dat de scheidsrechter echt een overtreding heeft geconstateerd werd niet helemaal duidelijk maar de bal ging op de stip. Doelman Michael Verhoef, die de hele wedstrijd werkeloos had staan toekijken, was kansloos op het harde schot in de hoek en even later klonk het laatste riedeltje van scheidsrechter Visserman. Teleurgesteld druipen de groenwitten af.

Omdat Floreant en Bergambacht op 0-0 bleven steken blijven de verhoudingen gelijk. Alleen Haastrecht is dichterbij gekomen waardoor de top vier nog dichter naar elkaar toe is gekropen. Volgende week de kraker op Ons Nieuwe Erf tegen koploper Floreant. Als die gewonnen wordt gaan we een waanzinnig spannend slot van de competitie tegemoet. Aanvang van deze topper is 14.30 uur en na afloop de nu al legendarische derde helft.