Datum

19 september 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag, 19 september 2020, mocht ons eerste elftal eindelijk na 6,5 maand weer de wei in voor een competitiewedstrijd. De eerste wedstrijd in de competitie 2020/2021. In het halve seizoen 2019/2020 werd er twee keer gewonnen van de tegenstander deze zaterdag t.w. vv Gouderak. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen.

De mannen van trainer/coach Marco Lange gingen direct vanaf de aftrap in de aanval. Veel van de aanvallen gingen via de linkerkant waar Jop Splitthoff regelmatig de middenlinie en de voorwaartsen van BSC’68 van bruikbare ballen voorzag. Echter de laatste pass wilde vooralsnog niet de juiste richting of snelheid hebben, waardoor de verdediging van Gouderak steeds tijdig kon ingrijpen.

In de 18e minuut, bij de tweede corner, was het ineens toch raak. De corner van Jop Splitthoff werd door deze en gene gemist en kwam zo terecht bij de vrijstaande Thijs de Ruiter. Die bedacht zich geen moment en knalde de bal tegen de touwen, 0-1. Gouderak komt in de loop van de eerste helft maar sporadisch in het strafschopgebied van BSC’68. Zij hanteren veelal de lange bal en daar weet de achterhoede van BSC’68 wel raad mee. Aan de andere kant zien ook de voorwaartsen van BSC’68 weinig kans om weer een gaatje in de verdediging van Gouderak te vinden. Vooral hun aanvoerder Nick van Ommen werkt heel veel weg. In de blessuretijd van de eerste helft denkt heel BSC’68 aan een strafschop als een verdediger van Gouderak al glijdend de bal met de hand zou hebben geraakt. De scheidsrechter wuift het echter weg en zo komt de thee met een ruststand  van 0-1.

BSC’68 begint de tweede helft met Lody Dijkhuizen voor Nick Holstege.  Zo in de loop van de tweede helft zien we eigenlijk hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. BSC’68 weliswaar de bovenliggende partij, maar echt overtuigend is het niet. Een 0-1 achterstand is voor Gouderak uiteraard ook een stand om het nog niet op te geven en zo rond de 75ste minuut komt de achterhoede van BSC’68 onder druk en wordt er door de groenwitten niet goed gedekt. De voorhoede van Gouderak maakt daar dankbaar gebruik van en zet de 1-1 op het scorebord. Dat is even schrikken voor de mannen van Marco de Lange en vv Gouderak zet er een tandje bij, want je weet maar nooit. Langzamerhand neemt BSC’68 toch wel weer de wedstrijd in handen, maar die zuivere laatste pass wil maar niet komen. De wedstrijd lijkt in een gelijk spel te gaan eindigen. Maar dan toch, een ingooi in de 90ste minuut van Lody Dijkhuizen belandt bij Falco Henzen en die heeft een schitterende omhaal in huis, die over de doelman van Gouderak in het doel verdwijnt, 1-2.

Nu is het zaak die voorsprong vast te houden. Natuurlijk probeert Gouderak, nog steeds met de lange bal, gevaarlijk te worden in het strafschopgebied van BSC’68. Na 7 minuten extra tijd vanwege enkele blessurebehandelingen, fluit scheidsrechter van der Geest voor het einde en neemt BSC’68 de drie punten mee naar Benthuizen. Het ging moeizaam, maar zeker verdiend.

Volgende week speelt BSC’68 de eerste thuiswedstrijd (aanvang 14.30 uur) van het seizoen tegen SPV’81 uit Polsbroek.