Knibbelweg 16
2761JE
ZEVENHUIZEN ZH
tel. 0180-631683

BSC, vorige week nog de winnaar van de eerste periode, kon het afgelopen zaterdag niet bolwerken tegen Groeneweg uit Zevenhuizen. De eerste helft ging het, buiten een kans om voor Groeneweg die door een uitstekende redding van Michael Verhoef onschadelijk werd gemaakt, nog gelijk op. In de stromende regen was er weinig verschil tussen beide ploegen en het waren zelfs de Benthuizenaren die de beste kansen kregen. Zo knalde Lijon Korving rakelings naast en zag Jelle Verhoeff een stiftje na een verkeerde terugspeelbal door de keeper gered worden. Een foutje in de BSC-verdediging werd echter genadeloos afgestraft en zo stond er na een klein kwartier een 1-0 op het bord. Groeneweg, vorig jaar nog uitkomend in de zondag tweede klasse, werd daarna teruggedrongen op eigen helft en wist zich alleen door lange ballen onder de druk vandaan te spelen. Als scheidsrechter Yanover een handsbal in een strafschop omzet is het Lyon Korving die met dit buitenkansje wel raad weet: 1-1.

De tweede helft een heel ander spelbeeld. Groeneweg zet er een tandje bij en twintig minuten werd BSC overklast. Dat leverde de Zevenhuizenaren twee doelpunten op en de wedstrijd was gespeeld. Onbegrijpelijk dat Groeneweg het tempo liet zakken en over ging op irritant gedrag. BSC probeerde nog wel aan te dringen maar echt tot kansen kwamen ze niet. Groeneweg maakte er nog wel een zodat afgesloten werd met en 4-1 eindstand.

BSC zakt daardoor twee plaatsen en ziet zowel tegenstander Groeneweg als CKC, dat een bizarre 16-1 overwinning behaalde, voorbij komen. En juist die club uit Capelle is volgende week de tegenstander. Als er überhaupt volgende week nog gespeeld gaat worden. De kans dat de competitie voor het derde jaar achter elkaar stopgezet wordt is helaas volop aanwezig.