Het Hoge Land 23
2652EA
BERKEL EN RODENRIJS
tel. 010-5112006

Zaterdag speelde BSC, op het prachtige sportcomplex “Het Hoge Land”, al weer de vierde wedstrijd binnen elf dagen. Vooral de clash van afgelopen dinsdag tegen Hillegersberg had haar tol geëist. Veel spelers hadden last van een pijntje hier en een krampje daar. Begeleid door de dampende beat van het feestende bierelftal vlak langs het hoofdveld begon de thuisclub goed aan de wedstrijd. BSC werd teruggedrongen maar tot grote kansen kwam het nog niet. De Benthuizenaren onttrokken zich langzaam aan de druk en als een vrije trap van Guido de Peinder via de hoofden van Stijn van Leeuwen en Lijon Korving voor de voeten van Jelle Verhoeff valt bedenkt deze zich geen moment en laat doelman Windmeyer kansloos. TOGB zette er een tandje bij en forceerde een aantal corners op rij. Bij de derde lukte het de BSC verdediging niet de bal weg te werken en het is Tim Mourits die de bal tegen de touwen schoot. De rust brak aan met deze 1-1 stand.

In de pauze probeerde trainer Marco Lange de boel weer op te peppen maar aan de bleke bekjes kon je al zien dat ze er fysiek door heen zaten. De tweede helft was TOGB dan ook de bovenliggende partij en Emercan Bagcan en Dave Ammerlaan profiteerden van dit Berkelse overwicht. Met een 3-1 nederlaag wordt een zware serie afgesloten.

Nu is het zaak naar de nacompetitie toe te leven. Iedereen weer fit krijgen is van groot belang maar eerst moeten er nog negen wedstrijden gespeeld worden. Behoorlijk pittig maar vorig jaar om deze tijd zouden we daar een moord voor doen. Volgende week is in Rotterdam Zestienhoven (aanvang 14.30 uur) de tegenstander.