Duivenpad 11
3055VE
ROTTERDAM
tel. 010-4183508

De omstandigheden waren verre van ideaal. Weer op een dinsdagavond, een sfeerloos sportpark en een klein kunstgrasveld in Rotterdam. Niet het perfecte moment om een wedstrijd te spelen maar dat bleek mee te vallen.

BSC begon sterk aan de wedstrijd. Met goed combinatievoetbal werd de thuisclub teruggedrongen maar de uitvallen waren levensgevaarlijk. Vooral de constant opkomende linksback Ronald van Deelen was een plaag voor de BSC verdediging. Na zo'n 20 minuten kunnen we dan eindelijk een doelpunt vieren. Jelle Verhoeff, zaterdag nog gewisseld om de geboorte van zijn dochter Charly mee te maken, schudde zich los van zijn belager en knalt de bal met dodelijke precisie in de linker kruising. Je zou zeggen dat je met een voorsprong wat makkelijker gaat spelen maar niets was minder waar. In het kwartier voor rust weten de geel/blauwen Hillegersbergers tot drie maal toe het net te vinden en met een schijnbaar kansloze missie gaat BSC de kleedkamer in.

De tweede helft begint hoopgevend. BSC is weer de bovenliggende partij en de frustraties nemen toe bij de Rotterdammers. Zo erg zelfs dat de nummer 4 van Hillegersberg zijn eigen grensrechter zo erg bejegend dat hij de rode kaart krijgt voorgeschoteld. Van dat mannetje minder profiteren de mannen uit Benthuizen optimaal. Een uitstekende steekbal van Nick Holstege bereikt Stijn van Leeuwen en met een bekeken schuiver verschalkt hij doelman Sem Slijper: 3-2. Het duurt dan niet lang voor we de gelijkmaker kunnen begroeten. Joep van Straalen speelt in een mêlee van spelers Guido de Peinder aan die zich langs een paar tegenstanders worstelt en met de punt van zijn schoen de bal in de uiterste hoek prikt: 3-3.

Met nog een half uur op de klok gaat het daarna alle kanten op. Dan weer een kans voor BSC en dan is Hillegersberg weer dicht bij de winnende treffer. Doelpunten vallen er echter niet meer en zo eindigt deze thriller in een terechte 3-3. Door dit resultaat wordt de afstand tot de koplopers wat groter maar als BSC met de zelfde inzet speelt als vanavond gaan er nog heel wat punten binnenkomen.

Zaterdag spelen we de uitwedstrijd op de heilige grond van TOGB. Aanvang 15.00 uur.