Kralingse Zoom 100
3063NC
ROTTERDAM
tel. 010-7539764

Zaterdag moest BSC als koploper richting rode lantaarndrager SDV in Rotterdam. Onze tegenstander stond nog op nul punten maar juist daar zat in het verleden vaak de valkuil. Bij Swift Boys bijvoorbeeld hadden we de grootste moeite de muur te slechten. In de wedstrijdbespreking hamerde coach Marco Lange er op dat we het als team moesten doen. Gun elkaar de bal, het maakt niet uit wie de doelpunten maakt. Ik moet zeggen dat ze dat aardig opgepakt hebben.

Vanaf de eerste minuut speelde het spel zich af op de SDV helft. Het was wachten op het eerste doelpunt en dat viel na een minuut of tien. Een corner van Guido de Peinder werd door Jelle Verhoeff, toch niet een van de langste, ingekopt en keeper Omar Popara was kansloos, 0-1. Als even later Ryan Mathoera een puike voorzet aflevert is het Lijon Korving die de weggewerkte bal in een keer tegen de touwen volleert, 0-2. Helaas moet Mathoera met een enkelblessure vervangen worden door Joep van Straalen. Joep blijkt echter een goudhaantje want als Jelle Verhoeff hem uit zijn ooghoeken ziet vertrekken heeft Joep geen moeite de steekpass in een doelpunt om te zetten, 0-3. Deed SDV dan niets goed? Nou, weldegelijk. Er lopen een paar balvaardige spelers in dit team en het is onbegrijpelijk dat ze nog geen punt hebben behaald. Vlak voor rust breken ze bijvoorbeeld razendsnel uit en het is aan doelman Michael Verhoef te danken dat we zonder tegendoelpunt de rust in gaan.

Na de pauze komt die tegentreffer er alsnog. Een corner wordt weggewerkt door Verhoef maar de rebound wordt toch in het doel gefrommeld, 1-3. Michael Verhoef moet opnieuw redden op een schot van afstand en je voelt de spanning toenemen. Het zal toch niet gebeuren? Maar dan de verlossende aanval over de rechterkant. Lody Dijkhuizen, die een uitstekend seizoen speelt, ziet Mitchel van der Linden vertrekken en verstuurd meteen een pass op maat. Mitchel ziet Jelle Verhoeff mee sprinten en speelt hem aan zoals het hoort. Laag en met de juiste snelheid. Verhoeff, lekker op schot dit seizoen, heeft geen moeite met dit buitenkansje en laat keeper Popara kansloos, 1-4. Deze klap komt SDV niet meer te boven en nu gaat het hard. Joep van Straalen zet een aanval op over de linkerkant, hij geeft laag voor op Verhoeff die het balletje meteen doorspeelt op de zojuist ingevallen Nick Holstege en met een heerlijke knal tekent Nick voor de 1-5. Als Lyon Korving Joep van Straalen vrij ziet staan voor het doel betekent dit de 1-6 en nog is het niet afgelopen. Een corner valt voor de voeten van stopper Lars Gouweleeuw die voor zijn eerste treffer sinds vier jaar tekent. Om vijf uur, het is inmiddels al bijna donker, fluit scheidsrechter Schuitemaker voor het einde en gaan we dik verdiend aan het bier.

Een zevenklapper die tot stand kwam door een teamprestatie waarbij niemand verzaakte en resulteert in een nog stevigere koppositie. Concurrent CKC won ook en daardoor blijven we op punten gelijk staan. Op doelsaldo staan we, wat CKC betreft, op +5. Volgende week hebben we een vrij weekend en daarna volgt op 20 november de kraker tegen Hilligersberg waarin we de eerste periode kunnen pakken. Dus pak je agenda en omcirkel die datum en kom naar “Ons Nieuwe Erf” om onze jongens naar de titel te supporteren.

Verslag en foto's gemaakt door Hans Verhoeff.