Sponsors

Uitstekend BSC laat Ommoord kansloos (1-4)

Ommoord, sv 1

1 - 4

vv BSC '68 1

N.b. (afstandschot)
10'
20'
30'
Guido de Peinder (vrije trap)
58'
73'
Lijon Korving (kopbal)

Competitie

4e klasse D

Datum

28 mei 2022 14:30

Scheidsrechter

E. Kooi

Accommodatie

Sportpark Zwansnesse
Heidekruid 5
3068RT
ROTTERDAM
tel. 010-4215507

Nog 2 wedstrijden te gaan in de reguliere competitie en BSC moet winnen om de belangrijke derde plaats vast te houden. Dit moet gebeuren tegen middenmoter Ommoord op het sfeerrijke sportpark Zwansnesse.

BSC begint voortvarend aan de wedstrijd en creëert meteen een tweetal goede kansen. Beide keren komt doelman Jan Minnaard als winnaar uit de strijd. Dan, uit het niets, komt Ommoord op voorsprong. De opgekomen nummer 5 krijgt net buiten de middencirkel de bal, bedenkt zich geen moment en knalt deze vanaf een meter of 45 strak in de kruising. BSC raakt niet van slag en gaat op zoek naar de gelijkmaker. De kopbal van Lijon Korving gaat nog rakelings naast maar als Jelle Verhoeff door Guido de Peinder in stelling wordt gebracht bedenkt deze zich geen moment en met een droge schuiver laat hij Minnaard kansloos. Een kwartier voor rust wordt BSC beloond voor haar goede spel en het is Guido de Peinder die met een vrije trap de stand op 1-2 brengt. Lijon Korving is dichtbij de derde treffer met opnieuw een kopbal maar die wordt met een uiterste krachtsinspanning van de lijn gehaald.

Na de pauze gaat BSC gewoon door met het zoeken van de aanval. Een prachtig staaltje teamwork brengt de volgende treffer op het denkbeeldige scorebord. Lijon Korving bereikt met een schitterende lange bal Lody Dijkhuizen die met een prima voorzet de Peinder in stelling brengt. Met een simpele voetbeweging veegt hij de bal tegen het net. Ook het laatste doelpunt is van grote schoonheid en opnieuw is Lody Dijkhuizen de aangever. Een vrije trap vanaf de linkerkant wordt met een ferme knik van het hoofd van Lijon Korving verlengd en de 1-4 is een feit. Een uitstekende overwinning van de Benthuizenaren die net op tijd de vorm weer te pakken hebben voor de nacompetitie. Laatste wapenfeit van de wedstrijd is een rode kaart van de uitstekend leidende scheidsrechter Kool voor Tim Rutjes die gefrustreerd door de achterstand Falco Henzen torpedeert. Dat Rutjes na de wedstrijd de kleedkamer van BSC binnen loopt om zijn excuus aan te bieden siert hem. Het voorval paste dan ook helemaal niet in de uiterst sportieve wedstrijd.

Volgende week de laatste thuiswedstrijd tegen het op de tweede plaats staande Groeneweg. Aanvang 14.30 uur.

Verslag en foto's gemaakt door Hans Verhoeff.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!