Roodemolenweg 5
2171AX
SASSENHEIM
tel. 0252-214098

De eerste tegenstander in de nacompetitie is Teylingen uit Sassenheim, de ploeg die het hele seizoen bovenaan stond in de 4e klasse A maar twee wedstrijden voor het einde het kampioenschap verspeelde ten gunste van Koudekerk.

Sportpark Roodemolen is het decor van een boeiend duel dat pas na 120 minuten beslist werd. De eerste kans is voor BSC maar het schot van Stijn van Leeuwen ging rakelings over. Na amper tien minuten is het aan de andere kant wel raak. Een lage corner naar de eerste paal wordt door Tom van der Vlugt met een simpele voetbeweging in een doelpunt omgezet. Vorige week maakte hij er zeven dus dat kon nog leuk worden. BSC zocht, na deze vroege achterstand, de aanval en bijna is het al gauw raak als Guido de Peinder een vrije trap in de kruising jaagt maar keeper Zonjee is attent en verwerkt de bal tot corner. Dat blijkt uitstel van executie want die hoekschop valt voor de voeten van Guido de Peinder die zich niet bedenkt en de bal binnen schiet. Vlak voor rust lijkt Teylingen opnieuw op voorsprong te komen als Tom van der Vlugt binnen het strafschopgebied onderuit wordt geschoffeld. De nummer 10 knalt de bal goed in de hoek maar de reactie van doelman Michael Verhoef is fabelachtig. Met zijn vingertoppen tikt hij de bal tegen de paal en dus blijft het 1-1.

De tweede helft blijft het een evenwichtige strijd. Dan is Teylingen de bovenliggende partij en dan is BSC weer een tijdje de betere ploeg. Michael Verhoef is tot twee keer toe de redder in nood waar vooral zijn redding op een van richting veranderd schot formidabel genoemd mag worden. Ook BSC krijgt de nodige kansen maar ook die worden niet in een doelpunt omgezet.

Zo krijgen we de unieke situatie dat we een wedstrijd met verlenging mogen spelen. Aan beide kanten zie je spelers door hun hoeven zakken maar de bank vol verse wissels brengt uitkomst. Toch persen de groen/witten er nog een offensief uit. De bal belandt op de linker kant bij Guido de Peinder die een puntgave voorzet aflevert op de aanstormende Joep van Straalen die met een Bep Bakhuis kopbal de 1-2
aantekent. Heel het BSC kamp stormt de dug-out uit maar we moeten nog een kwartier. In die laatste vijftien minuten houdt BSC haar rug recht en als scheidsrechter Jager voor de laatste keer op zijn fluit blaast breekt er een waar volksfeest los. Het sterke Teylingen was verslagen en dat mag een teamprestatie van formaat genoemd worden.

Maar we zijn er natuurlijk nog niet. Dinsdag al weer een nieuwe kraker en wel uit tegen SCH'44 in Harmelen. Weer een lastige wedstrijd maar dit seizoen is de dinsdag ons goedgezind geweest. Aanvang is om 20.00 uur.