Sponsors

BSC vecht zich naar de overwinning

SCH '44 1

1 - 2

vv BSC '68 1

N.b. (schot)
44'

Competitie

3e klasse/4e klasse 3e klasse - 4e klasse

Datum

14 juni 2022 20:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Bijleveld
Sportlaan 1
3481JD
HARMELEN
tel. 0348-442342

Dachten we afgelopen zaterdag dat het niet spannender kon. Nou, dat hebben we dinsdag in Harmelen gezien. Man, man, man, wat een thriller.

BSC begon goed aan de wedstrijd en kwam al bijna op een vroege voorsprong. Een prima pass bereikt de diep sprintende Lody Dijkhuizen en die ziet zijn schot rakelings naast gaan. Vlak daarna opent de thuisclub bijna de score maar de vrije trap van Joey van Bemmel spat uiteen op de lat. BSC krijgt een tik te voorduren als Thijs de Ruiter, de laatste weken in blakende vorm, met een ribblessure het veld moet verlaten. Halverwege de eerste helft de verlossende openingstreffer. Joep van Straalen wordt in de as aangespeeld, hij neemt de bal een paar meter mee en knalt de bal op het vijandelijke doel. 0-1. Dat je bij een voorsprong makkelijker gaat voetballen ging vanavond niet op want vanaf dat moment neemt SCH het initiatief over. De geel/zwarten hebben een uitstekend elftal en dat lieten ze in die fase zien. Op het moment dat de thee al gezet wordt en iedereen er vanuit gaat dat we gaan rusten met een voorsprong voor BSC is het de rechterspits van SCH die de gelijkmaker binnen knalt. Dat hij daarbij ook een ernstige enkelblessure op loopt is triest.

Na de pauze komt Thimo Stolk er in voor Rowin Bouwmeester en het spel is zichtbaar beter dan in de eerste helft. Als een overtreding op Lody Dijkhuizen onbestraft wordt gelaten trekt scheidsrechter Gieles plotseling een rode kaart voor Thimo Stolk. Niemand begreep er wat van maar de kleine terriër moet er wel af. Met tien man moest BSC de laatste 40 minuten doorkomen en dat gebeurde met een passie waar de honden geen brood van lusten. SCH bleef de ballen er in pompen maar net zo vaak worden die linearecta weer retour afzender gekopt of geschoten. En dan gebeurt het. Een listig balletje van Lody Dijkhuizen bereikt de op volle snelheid liggende Joep van Straalen en net als zaterdag tekent hij voor de 1-2. Prachtig die voorsprong maar we moesten nog een half uur. SCH bleef pompen terwijl BSC het probeerde met snelle uitvallen. Bij een van die spaarzame aanvallen een ongelukkige botsing tussen Joep van Straalen en keeper Nick Mansveld waarna eerstgenoemde roerloos blijft liggen. De schrik was groot maar gelukkig kwam Joep al gauw weer bij zijn positieven. Na afloop bleek het een gebroken sleutelbeen te zijn. Met tien man, waarvan er een aantal op zijn laatste benen liepen ging de blessuretijd in. Die duurde ruim tien minuten maar we haalden het. Een explosie van gejuich barstte los en terwijl de Harmelingen van ellende neer zegen op het veld vlogen de BSCers elkaar in de armen. Het was gelukt, wat een strijd, wat een inzet, wat een passie. Maar we zijn er nog steeds niet.

Zaterdag moeten we onszelf gaan belonen. Op neutraal terrein wordt dan de strijd aangegaan tegen OHVV uit Oudenhoorn. Waar? Dat wordt binnenkort bekend gemaakt.

Verslag gemaakt door Hans Verhoeff.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!