Hans Ecklplein 1
2382AZ
ZOETERWOUDE
tel. 071-5410492

Je hebt van die wedstrijden daar hebt je het een jaar later nog over. Meerburg tegen BSC was er zo een. Was het een harde wedstrijd is meestal de eerste vraag van iemand die er niet bij was. “Nee, helemaal niet”, zou mijn antwoord zijn.

De wedstrijd begon met een overwicht voor BSC. Toch had het eerste doelpunt niets te maken met het goede spel van BSC. De Zoeterwoudse keeper had de bal aan zijn voet, zijn uittrap komt tegen het tengere lijf van spits Joep van Straalen en die heeft er daarna weinig moeite mee de bal in het lege doel te schuiven: 0-1. Als even daarna de linkerkant van BSC niet thuis geeft wordt vrij eenvoudig de gelijkmaker binnen gewerkt (1-1). Tot dat moment, er is dan een half uurtje gespeeld en is er van opwinding nog weinig te merken. Scheidsrechter Slierendrecht valt tot dan niet op wat altijd een goed teken is. Maar dan volgen de incidenten zich in een rap tempo op. Eerst is er een duel op de middellijn. Joep van Straalen en een tegenstander proberen allebei de bal te bemachtigen maar de Meerburg speler gaat kermend naar de grond. BSC krijgt het voordeel van de scheidsrechter en gaat er met de bal van door. Als de aanval eindigt in een buitenspelsituatie bekijkt de scheidsrechter de Zoeterwoudse speler die nog steeds ligt te kermen op de middellijn en trekt opeens rood voor Joep van Straalen die zich van geen kwaad bewust is. Met 10 tegen 11 blijft BSC de bovenliggende partij. Jelle Verhoeff opent vlak voor rust op Lody Dijkhuizen die een perfecte voorzet aflevert bij de tweede paal. Daar staat Lijon Korving zo vrij als een vogel en dankbaar knikt hij de 1-2 binnen.

In de pauze zet trainer Sari de puntjes op de “i” en verandert het spel in een 5-3-1 systeem. Tegenhouden en aanvallen uit de omschakeling. Dat werkt niet helemaal zoals verwacht want binnen drie minuten hangt de gelijkmaker in de touwen. Dan opnieuw een domper voor BSC. Jelle Verhoeff vecht een fel duel uit met zijn directe tegenstander en ook deze gaat luid kermend naar de grond. De rode kaart voor Verhoeff zit nog niet terug in de achterzak van Slierendrecht of de Meerburg speler loopt alweer fluitend rond. En nog is de gifbeker niet leeg. Tim van den Burg gaat, ook weer op de middellijn, een duel aan met zijn tegenstander en u raadt het al, ook deze schreeuwt het uit. Verzorging is snel ter plaatse maar de blessure blijkt erg mee te vallen. Toch vindt Slierendrecht, die er ongeveer drie minuten over na heeft kunnen denken, dat hij consequent moet zijn en ook Tim krijgt een rode kaart voorgeschoteld. Extra zuur omdat Tim net terug is van een vervelende spierblessure. Als hij aan de scheids vraagt naar de reden van de rode kaart antwoordt deze: “Ik heb het niet gezien maar hij heeft zo'n pijn, zal dus wel rood zijn".  Met nog 20 minuten op de klok opgeteld met ruim 8 minuten blessuretijd is het best een lastig karwei met 8 tegen 11 maar langzaam tikt zelfs de klok van de scheidsrechter naar het eindsignaal. De 3-3 wordt nog wel gemaakt maar, mede door een fantastische redding van Michael Verhoef in de "dying seconds", komen de zwart/witten uit Zoeterwoude niet.

Het gelijkspel wordt gevierd als een overwinning maar toch weer twee punten kwijt. Volgende week weer thuis, om half drie tegen de Kickers.