Beukenlaan 50
2451ZE
LEIMUIDEN
tel. 0172-509135

BSC vertrok vol goede moed richting Leimuiden waar aan de Beukenlaan de strijd werd aangegaan met Rode lantaarndrager SV Kickers. Het verschil bedroeg voor de wedstrijd maar liefst 32 punten maar daar was in de eerste helft weinig van te zien. Het spel speelde zich weliswaar vooral af op de helft van de thuisclub maar grote kansen werden nauwelijks gecreëerd. Hoewel het best lastig voetballen is als de wind met een snelheid van soms 120 kilometer per uur over de kunstgrasmat raast is dat geen reden om je teamgenoten vooral met hoge ballen proberen te bereiken. “Kunstgras?” hoor ik u denken. Kickers speelt toch op natuurgras? Nou, normaal gesproken is dat ook zo maar duizenden Engerlingen, vraatzuchtige insecten die zich graag tegoed doen aan graswortels, hadden het hoofdveld onbespeelbaar gemaakt. Terug naar de wedstrijd. Zoals al gezegd deed Kickers niets onder voor de kampioenskandidaat. Milan Otgaar is zelfs dicht bij de openingstreffer maar zijn schot vliegt rakelings over. Als even later eindelijk een aanval goed loopt moet doelman Dio Möllers zich helemaal strekken om een poging van Roel van der Valk onschadelijk te maken. Als iedereen zich al verzoend heeft met een 0-0 ruststand krijgt BSC nog een vrije trap op zo'n 20 meter van het doel. Om Guido de Peinder een specialist te noemen gaat me te ver. Daarvoor gaan er te veel pogingen hoog over of ver naast maar dit keer verdwijnt de bal echter als een komeet in de rechter kruising. Een schitterende treffer die het geworstel van BSC in een klap goed maakte.

In de rust, waarin trainer Sari ongetwijfeld de nodige "puntjes op de i" heeft gezet, deed zich een merkwaardig natuurverschijnsel voor. De storm die voor de pauze over het veld raasde ging liggen en maakte plaats voor een enorme stortbui. Dat je beter met regen kan spelen dan met wind bewees BSC in die tweede helft. De bal ging gemakkelijker rond,  kansen werden gecreëerd en wat vooral belangrijk was, die kansen werden ook nog eens omgezet in doelpunten. Zo geeft Guido de Peinder een loepzuivere pass voor het doel langs waar Lody Dijkhuizen bij de tweede paal kan binnenglijden. Als Dijkhuizen, nu een stuk voorbij de tweede paal, het overzicht bewaart en laag voorgeeft op Roel van der Valk blijft deze koel en geeft hij met een venijnig schot doelman Möllers opnieuw het nakijken. Bijna produceert Kickers nog en eretreffer maar Michael Verhoef tikt de bekeken lob knap onder de lat vandaan. Het laatste woord is voor opnieuw Guido de Peinder die vanaf een meter of 25 de bal diagonaal tegen de binnenkant van het zijnet knalt. 4-0. Een mooie afsluiting van een wedstrijd die we maar snel moeten vergeten.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Nicolaas Boys. Aanvang 14.30 uur.

Verslag en foto's gemaakt door Hans Verhoeff.