BSC-SJZ 0-0: BSC verliest van zich zelf en raakt koppositie kwijt - bsc68

Sponsors

BSC-SJZ 0-0: BSC verliest van zich zelf en raakt koppositie kwijt

vv BSC '68 1

0 - 0

SJZ 1

Competitie

4e klasse A

Datum

13 mei 2023 14:30

Scheidsrechter

A. Gok

Accommodatie

Sportpark Ons Nieuwe Erf
Bentwoudlaan 4
2731BS
BENTHUIZEN
tel. 079-3436571

BSC had zich uitstekend voorbereid op de topper tegen SJZ. Dinsdag was in dezelfde opstelling, de beste die je met deze selectie op het veld kan zetten, Be Fair te kijk gezet door ze met 7-0 terug naar Waddinxveen te sturen. Verder had trainer Sari de wedstrijdbespreking opgeluisterd met behoorlijk wat info over de tegenstander van vanmiddag.

Onder heerlijke omstandigheden werd er precies om half drie afgetrapt en als verwacht zocht de thuisclub meteen de aanval. Toch was het SJZ dat de eerste speldenprik uitdeelde. Het schot van Mike Hensing werd echter gemakkelijk onschadelijk gemaakt door Michael Verhoef. Daarna is het tot twee keer toe Jelle Verhoeff die dicht bij een doelpunt is. Eerst verlengt hij een pass van Falco Henzen richting kruising maar helaas is het doel iets te laag. Als hij daarna door dom balverlies van de SJZ verdediging plotseling alleen voor doelman Oscar Koek afgaat is hij helaas een stuk minder doeltreffend dan dinsdag. Keeper Koek komt als overwinnaar uit de strijd en SJZ haalt opgelucht adem. De Zoeterwoudenaren zijn duidelijk voor een punt gekomen om plaatsing voor de nacompetitie veilig te stellen terwijl BSC juist probeert dit toetje te vermijden. Met acht of meer man achter de bal is het voor BSC moeilijk om kansen te creëren en als dat al een keer gebeurt is het steeds Koek die waarschijnlijk een magneet onder zijn shirt heeft verstopt want alle ballen gaan recht op de doelman af. En als ze het niet meer weten schieten ze gewoon de bal zo ver mogelijk over de zijlijn. De twee voorwaartsen Marc Griffioen en Jari van Kampen  komen niet verder dan wat dappere maar kansloze pogingen en zo breekt de rust aan met een teleurstellende 0-0 stand.

Na de pauze komt de van een flinke blessure terugkomende Joey Vink binnen de lijnen maar ook hij kan het verschil niet maken. Na een uur spelen haalt trainer Sari de routiniers Lody Dijkhuizen en Jelle Verhoeff van het veld maar daar wordt BSC helaas niet sterker van. SJZ krijgt de grip op het middenveld langzamerhand in handen en van een overwicht van BSC is geen sprake meer. Toch is het invaller Lijon Korving die een scrimmage voor het SJZ doel bijna in de kruising prikt. Een weergaloze redding van Koek voorkomt de voorsprong voor BSC. Als scheidsrechter Gok Marc Griffioen zijn tweede, dus rode, kaart geeft na een grove charge op Guido de Peinder en daarna aangeeft dat er 7 minuten bijkomen is er nog even hoop in de groen/witte harten maar gescoord wordt er niet meer. Omdat Zevenhoven met 4-3 net iets te sterk is voor LSVV  nemen ze de koppositie weer over en is BSC opnieuw de achtervolger. Met nog twee wedstrijden te gaan is het verschil maar een punt maar helaas wel in het voordeel van de geel/rode uit Zevenhoven.

Na de wedstrijd heb ik een half uurtje gedesillusioneerd over de reclameborden  gehangen. Teleurgesteld over het puntverlies maar daarna nog een uurtje bier gedronken in de kantine. Jammer van diegene die meteen naar huis gegaan zijn. Winnen doe je met z'n allen maar verliezen ook. 

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen NSV'46 (aanvang 14.30 uur) op het programma.

Verslag en foto's gemaakt door Hans Verhoeff.


Voor een verslag van de wedstrijd met een aantal foto's zie ook Haaglanden Voetbal.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!