Bateweg 76
2481AN
WOUBRUGGE
tel. 0172-518754

Toen we zaterdagmiddag sportpark Bateweg Noord binnen liepen ging mijn gedachte uit naar die prachtige dag in mei 2006 waarin BSC onder trainer Roel Zandbergen het voorlopig laatste kampioenschap binnen haalde. Er was weinig veranderd behalve dan dat het een stuk minder druk was en dat de gevoelstemperatuur ongeveer 3 graden was tegen een kleine 30 graden 17 jaar geleden. Inzet vandaag was aansluiting behouden met Zevenhoven dus winnen was een must.

Al in de allereerste minuut is het bijna raak. Lijon Korving verstuurt een splijtende pass op de diep sprintende Jelle Verhoeff, die er overigens in de eerdergenoemde kampioenswedstrijd al bij was en deze drukt zonder zich te bedenken af. Een uitmuntende safe van doelman Michael Kneulman voorkomt de vroege voorsprong voor de Benthuizenaren. BSC blijft de aanval zoeken terwijl Woubrugge zich alleen met tegenhouden bezighoudt. Halverwege de eerste helft ziet Lody Dijkhuizen dat de keeper ver uit zijn doel komt om een bal slordig weg te werken. Met een bekeken lob verschalkt hij de doelman maar met gevaar voor eigen leven duikt Stan de Groot de bal uit het doel. Doordat hij daardoor flink in botsing komt met de doelpaal ligt het spel daarna een poosje stil. Met kunst en vliegwerk en soms pittige overtredingen houdt Woubrugge stand. Bij een van die charges ontvangt Bas Gorter een gele kaart maar helaas gaat de toegekende vrije trap over het doel. Zo breekt de rust aan met een 0-0 stand. Omdat Gorter blijft zeuren tegen scheidsrechter Sinke ontvangt hij zijn tweede prent en kan hij gaan douchen.

Door die numerieke meerderheid duwt BSC haar tegenstander nog verder in de verdrukking maar vooralsnog houdt de  thuisclub, mede door een dubieus afgekeurd doelpunt van Thijs de Ruiter, stand. Defensief stond het bij BSC ook als een huis en zodoende lukte het Woubrugge niet om een kans te creëren. Het zou bijzonder sneu zijn om een wedstrijd waarin je zoveel overwicht hebt niet winnend af te sluiten maar gelukkig valt het doelpunt een kwartier voor tijd. Een aanval over de rechterkant komt via Mitchel van der Linden en  Jelle Verhoeff bij de op volle snelheid liggende Guido de Peinder en diens voorzet wordt door Lody Dijkhuizen met een bekeken schot in een doelpunt omgezet. Eindelijk gerechtigheid. Een  tweede en derde doelpunt zou zeker de verhouding in het veld beter weergeven maar na het laatste fluitsignaal ging iedereen die BSC een warm hart toedraagt met een tevreden gevoel weer richting Benthuizen. We hebben er keihard voor geknokt dus de punten waren meer dan verdiend. Omdat de concurrenten ook allemaal wonnen verandert er niets in de kop van de ranglijst.

Volgende week ontvangen we onze vrienden van LSVV’70 op ons sportpark. Aanvang 14.30 uur.

Verslag en foto's gemaakt door Hans Verhoeff.