Lageweg 6
2201TV
NOORDWIJK ZH
tel. 071-3614530

BSC speelde afgelopen zaterdag bij SJC dat op de een na onderste plaats staat en al bijna gedegradeerd is. De Benthuizenaren hadden opnieuw de grootste moeite het een laaggeplaatste club moeilijk te maken. Je ziet het op elk niveau dat ploegen die zich massaal terugtrekken moeilijk te bespelen zijn en ook BSC lijkt zich prettiger te voelen bij een goede tegenstander dan een degradatiekandidaat. Kansen kwamen er zeker maar door een overdaad aan ledematen die zich voor de bal smeten werden deze niet omgezet in doelpunten. Al in de eerste de beste minuut een bijna doelpunt. Een voorzet van links van Lody Dijkhuizen wordt verlengd door de blonde krullenbol van Roel van der Valk maar de kruising voorkomt dat dat de man van het scorebord in actie moet komen. Als Guido de Peinder daarna het vizier tot drie maal toe niet op scherp heeft staan is het niet onlogisch dat het na een half uur nog 0-0 staat. Eindelijk is het dan wel raak. Aanvoerder Falco Henzen zet de Peinder opnieuw alleen voor de keeper en nu doet hij gewoon zijn ogen dicht en knalt hij de bal onbedaarlijk tegen de binnenkant van het zijnet: 1- 0.

Met de wetenschap dat Zevenhoven achter staat tegen SJZ kunnen er vandaag goede zaken gedaan worden en vol goede moed gaan de jongens van BSC de tweede helft in. Bijna is het uitblinker Roel van der Valk die de 2-0 maakt maar helaas scheert de bal net een paar centimeter over de lat. Dan, na een uurtje spelen, krijgt de thuisclub het idee dat er vanmiddag toch wat te halen is en tot twee keer toe is Benji Broekhof dicht bij de gelijkmaker. Eerst kopt hij een uitstekende voorzet net over de lat terwijl hij even later met een poeier met links opnieuw dicht bij een treffer is. Dat was even schrikken maar na enkele omzettingen neemt BSC het initiatief weer over en dat resulteert een kwartiertje voor tijd in de winnende treffer. Een diepe bal op Roel van der Valk, die de tweede helft als linksbuiten fungeert, resulteert in een prima voorzet die door invaller Kaan Sari simpel binnengetikt wordt. Hierna volgen nog wat kansen maar gescoord wordt er niet meer.

Zo eindigt de wedstrijd in een logische 2-0 overwinning voor BSC. Omdat Zevenhoven in de laatste minuut de gelijkmaker produceerde blijven zij koploper. BSC is wel 2 punten ingelopen maar met nog vijf wedstrijden te spelen is het verschil nu nog maar een puntje. Zevenhoven kan zich dus geen misstap meer veroorloven terwijl ook BSC verplicht is alle wedstrijden te winnen. Het belooft dus een zinderend einde te worden van deze competitie.

Volgende week ontvangt BSC het al zo goed als gedegradeerde Hazerswoudse Boys terwijl Zevenhoven NSV’46 ontvangt. Het sfeerteam begint om 14.00 uur, dus kom op tijd!

Verslag en foto's gemaakt door Hans Verhoeff.