Herenweg 92 A
2361EV
WARMOND
tel. 071-3010683

BSC ging als koploper naar Warmond om de strijd aan te gaan met Warmunda. Thuis was er nipt gewonnen en concurrent Zevenhoven was hier bijvoorbeeld flink de kuikenbak ingegaan. Een niet te onderschatten tegenstander dus.

BSC begint sterk aan de wedstrijd, een lange bal bereikt Lody Dijkhuizen en zijn uithaal gaat rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Binnen tien minuten is het dan wel raak. Jelle Verhoeff omspeelt de keeper maar voor hij de bal in het lege doel kan deponeren trekt doelman Rens van der Zwet de routinier onderuit. Uitstel van executie blijkt even later want de zelfde Verhoeff benut de elfmeter koelbloedig. Als even later Lijon Korving een levensgrote kans krijgt lijkt de wedstrijd beslist maar helaas heeft zijn schot te weinig vaart om van der Zwet opnieuw te laten vissen. Ook het schot van Jop Splitthoff mist het doel op een haar na. En ja, als je zelf de kansen niet benut valt die vaak aan de andere kant. Een corner van de linkerkant wordt weliswaar weggewerkt maar precies bij een Warmunda speler in de voeten. Die pakt dit cadeautje dankbaar uit en met een flinke vaart verdwijnt de bal, onhoudbaar voor Michael Verhoef, in de uiterste hoek: 1-1. Bijna komt BSC vlak voor de rust weer op voorsprong maar als iedereen denkt dat Falco Henzen van korte afstand de bal binnen schiet wordt deze met een kamikaze actie van de lijn gehaald.

De tweede helft wordt een echte vechtwedstrijd. Warmunda vecht voor wat het waard is terwijl BSC zich ook geen puntverlies wil veroorloven. Pittige overtredingen volgen elkaar in een snel tempo op en van goed voetbal is nauwelijks sprake. Als een uittrap van Van der Zwet ver op de BSC terecht komt vergeet Michael Verhoef te schreeuwen dat hij de bal zo op kan vangen en Thimo Stolk kopt de bal corner. Deze wordt voor het doel geslingerd en gaat als een flipperkast heen en weer. Als Thijs de Ruiter de bal weg wil koppen verhindert een hoog opgeheven voetbalschoen maatje 46 dit. Daardoor komt deze bij een Warmunda-speler en die heeft geen moeite de 2-1 aan te tekenen. De thuisclub ruikt nu de broodnodige driepunter en haalt alles uit de kast de stand vast te houden. Die strijd kost BSC maar liefst drie spelers die geblesseerd van het veld moeten. Toch houden de gasten het overwicht en dat wordt na 80 minuten beloond. Een crossbal van Lijon Korving wordt keurig met de borst gecontroleerd door Guido de Peinder om hem daarna diagonaal binnen te rossen. Als de Peinder zo'n zelfde bal opnieuw prima met de borst meeneemt en binnenschiet juicht heel BSC maar grensrechter Erkelens steekt razendsnel zijn vlaggetje omhoog en geeft aan scheidsrechter Hu door dat er een handsbal aan het doelpunt vooraf ging. Dat die hand van een speler van de thuisclub was zei hij er gemakshalve niet bij. “Maar dan moet ik hem afkeuren” zei Hu en gedecideerd liet hij Warmunda een vrije trap nemen. Zo werd na acht overwinningen weer eens puntverlies geleden maar het sacherijn werd enigszins getemperd toen werd vernomen dat ook concurrent Zevenhoven op een 2-2 gelijkspel was blijven steken.

Het blijft dus ongemeen spannend met nog drie wedstrijden te gaan en slechts een punt verschil in het voordeel van BSC. Volgende week een weekendje vrij en daarna de kraker tegen SJZ.