BSC wint opnieuw (2-0) en pakt de koppositie - bsc68

Sponsors

BSC wint opnieuw (2-0) en pakt de koppositie

vv BSC '68 1

2 - 0

Hazerswoudse Boys 1

10'
47'

Competitie

4e klasse A

Datum

22 april 2023 14:30

Scheidsrechter

P.M.M. Opdam

Accommodatie

Sportpark Ons Nieuwe Erf
Bentwoudlaan 4
2731BS
BENTHUIZEN
tel. 079-3436571

Onze vrienden uit Hazerswoude hadden de punten hard nodig om degradatie te ontlopen maar daar had BSC duidelijk geen boodschap aan. Vanaf de eerste minuut zat het team van Abdullah Sari er bovenop en dat resulteerde al in de 10e minuut in de openingstreffer. Een aanval over de linkerkant belandde via Lijon Korving bij de tweede paal waar Roel van der Valk het overzicht houdt en teruglegt op Jelle Verhoeff. Die bedenkt zich geen moment en met een droge knal zet hij de 1-0 op het bord. Heel de eerste helft blijft BSC de bovenliggende partij. De kansen stapelen zich op maar daar wordt veel te gemakkelijk mee omgegaan. Een kopbal van Lijon Korving teistert de lat, een kopbal van aanvoerder Falco Henzen wordt door keeper Patrick van der Roest onschadelijk gemaakt terwijl diezelfde keeper kansloos was bij een lob van dezelfde Henzen maar waar de bal met de grootste moeite van de lijn werd gehaald.  Hazerswoudse Boys stelde daar eigenlijk alleen een schot van Justin van Vliet tegenover dat door Michael Verhoef onschadelijk werd gemaakt. Zo breekt de rust aan met een verdiende maar magere voorsprong (1-0) voor de kampioenskandidaat.

Na de thee pakt BSC de draad weer op en het wachten is op de bevrijdende 2e treffer. Die komt er bijna als een voorzet van Jop Splitthoff via het hoofd van Guido de Peinder eindigt op de bovenkant van de lat. Als op doel schieten bij een vrije trap op zo'n 30 meter van het doel geen goed plan lijkt bewijst Guido de Peinder het tegendeel. Mede door het natte veld krijgt de pegel nog wat extra vaart mee en de bal eindigt pas als hij tegen het net tot stilstand komt (2-0). Bijna wordt het vlak daarna 3-0 maar na een prachtige solo van Falco Henzen kan Patrick van der Roest de kopbal van Guido de Peinder onschadelijk maken. Als trainer Sari daarna een paar wissels doorvoert verandert het spelbeeld toch wel een beetje. Hazerswoudse Boys komt beter in haar spel en rijgt een aantal kansen aaneen. Als Kees Grootscholten, na balverlies van Thimo Stolk, rakelings over schiet krijgt hij even later opnieuw de kans de aansluitingstreffer te maken. Gelukkig is doelman Michael Verhoef alert en houdt hij de bal tegen. Bij de volgende poging van dit keer centrale verdediger Beau Gordijn moet hij opnieuw alle zeilen bijzetten en met puntjes van zijn vingertoppen verdwijnt de bal vlak langs de goede kant van de paal. Die doorgevoerde wissels zijn misschien logisch te verklaren in verband met eventueel op te lopen blessures maar het had ook verkeerd af kunnen lopen. Gelukkig hebben we een fantastische keeper en bleef de schade beperkt.

Omdat Zevenhoven gelijk speelde tegen NSV is BSC nu de nieuwe koploper en dat werd uitbundig gevierd. Volgende week weer een lastige pot uit tegen Warmunda. Aanvang 15.00 uur.


Verslag en foto's gemaakt door Hans Verhoeff.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!