Gerberastraat 1
2431XM
NOORDEN
tel. 0172-408322

BSC speelde zaterdag de op een na laatste competitiewedstijd van het seizoen. Op een zonovergoten sportpark “De Koet” trapte pupil van de week Liam Schalkwijk om half drie de wedstrijd in gang. Hij passeerde doelman Michael Verhoef met een bekeken schuiver en daarmee was dit meteen de meest gevaarlijke actie van de thuisclub van deze middag.

BSC was vanaf het begin de betere ploeg maar waar het al het hele seizoen aan schort werd ook vanmiddag weer duidelijk. Het scoren van doelpunten. De eerste kans, een schot van Stijn van Leeuwen, werd onschadelijk gemaakt door keeper Bas Kalshoven terwijl de volgende, een met de grote teen van Jelle Verhoeff verlengde voorzet van Falco Henzen door een verdediger van de lijn werd gehaald. De tussenstand op het andere veld, waar Roodenburg een voorsprong had genomen op koploper Zevenhoven, was merkbaar op het veld want de slordigheden namen toe bij de op dat moment virtuele lijstaanvoerder. Tot de rust werden her en der nog wel wat speldenprikjes uitgedeeld maar 100% kansen werden niet meer genoteerd.

Met maar liefst drie verse krachten kwam BSC na de rust uitstekend uit de startblokken. Vooral Joep van Straalen dartelde door de NSV verdediging zoals we hem de laatste weken niet meer gezien hebben. Zijn uitstekende schot richting verre kruising was helaas weer een prooi voor Kalshoven. Nadat de doelman van NSV’46 ook een pegel van Lody Dijkhuizen onschadelijk had gemaakt vielen dan toch de bevrijdende treffers. Als centrale verdediger Thijs de Ruiter een splijtende pass dwars door de Noordense verdediging stuurt is het Guido de Peinder die dit buitenkansje dankbaar uitpakt door met een magistrale lob de 0-1 aan te tekenen. Een hele opluchting hoewel de mededeling dat Zevenhoven met 3-2 voor stond dan weer een domper was. BSC kon echter maar een ding doen, winnen en dat deden ze dan ook. De tweede treffer was van even grote schoonheid als de eerste. Een subtiel balletje van Lody Dijkhuizen achter de verdediging en het heerlijke lobje van Joep van Straalen betekende de 0-2. Als Falco Henzen een kwartier voor tijd een balletje van uitblinker Jop Splitthoff aanneemt en met een prachtige krul in de kruising veegt kunnen we de discussie beginnen welke treffer de mooiste was. Een prima overwinning op een goede tegenstander maar door een overwinning van koploper Zevenhoven blijven de geelroden nog steeds koploper met één punt voorsprong op BSC’68.

Onze laatste hoop is gevestigd op onze vrienden uit Woubrugge waar Zevenhoven de laatste wedstrijd moet afwerken. BSC speelt dan thuis tegen het vrijuit spelende Teylingen. Aanvang zoals altijd om 14.30 uur. Na afloop zal de competitie worden afgesloten door middel van een spetterende “3e helft XL” met volop amusement en muziek!

Verslag en foto's gemaakt door Hans Verhoeff.