2441CA
NIEUWVEEN
tel. 0172-539102

Alle ingrediënten waren vanmiddag aanwezig om er een voetbalfeest van te maken. MAAR...... een voetbalfeest werd het niet maar toch was het uiteindelijk een topdag voor BSC.

Voor het eerst op bezoek op het prachtige sportpark in Nieuwveen begon BSC uitstekend aan de wedstrijd. Al na zeven minuten lag de bal in het mandje. Een prachtige aanval over de linkerkant eindigde via Lucas Plag en Roel van der Valk bij Lijon Korving die cool bleef voor het doel en de bal met dodelijke precisie in de hoek schoof: 0-1. Kat in het bakkie zou je zeggen, maar de jongens van Sinterklaas gaven geen krimp en gingen doodleuk in de aanval. Mede door slordig spel van BSC namen ze het initiatief over en BSC moest verdedigend alle zeilen bijzetten om de voorsprong te verdedigen.

In de rust zette trainer Sari alle puntjes op de “i” en na de pauze ging het vooral verdedigend best wel naar wens. Met snelle uitvallen en via de standaardsituaties probeerde BSC de voorsprong uit te breiden maar flinke kansen werden door o.a. Falco Henzen en Lijon Korving net niet op de juiste waarde geschat en leverden dus geen doelpunt op. Het slotakkoord was voor de thuisclub maar de vrije trap van zo'n 25 meter werd een prooi voor doelman Michael Verhoef. Een gelijkspel was over de hele wedstrijd gezien een juiste uitslag geweest maar BSC was blij met de drie punten. Je verliest ook wel eens onverdiend dus deze 3 punten gingen lekker mee naar Benthuizen.

Omdat koploper Zevenhoven onderuit ging bij Warmunda heeft BSC alleen NSV'46 nog voor zich. Volgende week eindigt de eerste periode. BSC speelt thuis tegen SJC terwijl voor NSV’46 de uitwedstrijd tegen Teylingen op het programma staat.