Bentwoudlaan 4
2731BS
BENTHUIZEN
tel. 079-3436571

In de 4e klasse A gaat het kampioenschap eigenlijk alleen nog tussen Zevenhoven en BSC. Al weken bedraagt het verschil tussen beide kemphanen 3 punten en ook afgelopen zaterdag gaven ze elkaar geen duimbreed toe. Waar de koploper met 2-1 de baas was over Warmunda trok  BSC aan het langste eind thuis tegen Nicolaas Boys. 1-0 bleek achteraf genoeg voor de 3 punten en eigenlijk is dat niet onlogisch. De BSC verdediging staat als een huis en de laatste tegentreffer dateert al weer van 6 wedstrijden geleden. Net als in de uitwedstrijd bleken de Nicolaas Boys een stugge tegenstander. Waar in andere wedstrijden de kansen aaneen geregen werden was er tegen de ploeg uit Nieuwveen bijna geen doorkomen aan. Omdat ook de bezoekers aanvallend geen potten konden breken was de eerste helft eigenlijk ronduit saai te noemen. De grootste mogelijkheid kregen de Nicolaas Boys eigenlijk in de schoot geworpen toen “Rots in de branding” Thijs de Ruiter de bal iets te kort terug kopte op doelman Michael Verhoef. Deze moest zijn hele hebben en houwen in de strijd gooien om de bal in zijn bezit te krijgen. Dit lukte gelukkig wonderwel en zo gingen we de rust in met een 0-0 stand.

In de tweede helft viel er gelukkig een stuk meer te genieten. Je kon nu zien dat er een ploeg op het veld stond die streed om het kampioenschap. De tegenstander werd vastgezet  op eigen helft  en het wachten was op het eerste doelpunt. Lijon Korving is daar heel dichtbij als hij een perfecte voorzet van Joep van Straalen net niet goed genoeg inschat waardoor zijn kopbal rakelings over de lat scheert. Als die zelfde  Korving even later een weggekopte bal ineens op doel volleert is keeper Xander Hartsteen kansloos. Na deze 1-0 kruipen de Nicolaas Boys iets uit hun schulp waardoor er voor de BSC’ers iets meer ruimte komt. Het dichtst bij de 2-0 is Lody Dijkhuizen die vanaf een meter of 45 de Nieuwveense keeper passeert maar helaas verdwijnt deze knappe poging net langs de verkeerde kant van de paal. Er kunnen dus weer 3 punten bijgeschreven worden maar zoals eerder al vermeld haalde ook concurrent Zevenhoven de volle buit binnen. Volgende week een vrije zaterdag die gebruikt gaat worden om alle spelers met pijntjes weer topfit te laten worden en daarna (zaterdag 15 april uit tegen SJC) gaan we de eindsprint inzetten om het felbegeerde kampioenschap binnen te halen.

Dinsdagavond spelen we een vriendschappelijke wedstrijd tegen onze buren uit Boskoop. Floreant komt dan op bezoek  op  “Ons Nieuwe Erf". Aanvang  20.30 uur.

Verslag en foto's gemaakt door Hans Verhoeff.