BSC wint en bereikt finale nacompetitie - bsc68

Sponsors

BSC wint en bereikt finale nacompetitie

vv BSC '68 1

4 - 3

Meerburg 1

Falco Henzen (schot)
30'
50'
Floris Hazeman (kopbal)
98'
110'
115'
Tom Klumperman (penalty)

Competitie

3e klasse/4e klasse 3e klasse - 4e klasse

Datum

10 juni 2023 14:30

Scheidsrechter

J. van Drunen

Accommodatie

Sportpark Ons Nieuwe Erf
Bentwoudlaan 4
2731BS
BENTHUIZEN
tel. 079-3436571

Zaterdag speelde BSC de halve finale in de nacompetitie tegen Meerburg uit Zoeterwoude. Op ons sportcomplex “Ons Nieuwe Erf” begon BSC uitstekend aan de wedstrijd. De temperatuur, die de 30 graden aantikte, weerhield de thuisclub niet meteen vol gas te geven. Binnen tien minuten werd tot twee keer toe de paal geraakt. Eerst was het aanvoerder Falco Henzen die een combinatie met Roel van der Valk bijna perfect afrondt. We hadden liever het ruisen van het net gehoord maar het werd een doffe dreun van de confrontatie met de paal. De rebound werd door Guido de Peinder alsnog bijna in een doelpunt omgezet maar nu stond er weer een speler van Meerburg op de lijn. De hierop volgende corner werd door opnieuw Henzen ingekopt en weer stond die dekselse paal in de weg. Het wordt misschien een beetje eentonig maar na een half uurtje is het weer Henzen die de aandacht trekt. Hij slalomt langs een paar verdedigers, wordt op de zestienmeterlijn uit balans gebracht maar krijgt het toch nog voor elkaar de bal op doel te schieten. Een rollertje weliswaar maar wel een rollertje waar doelman Mike de Rooy zich volledig op verkijkt. Tergend langzaam rolt de bal over de lijn en “Ons Nieuwe Erf” gaat volledig uit haar dak. Het wachten is op de bevrijdende tweede treffer maar die komt er vooralsnog niet. De in het blauw gestoken zwart/witten gooien er wat meer de beuk erin en dat resulteert nog voor de rust in een aantal gele kaarten. In de pauze is iedereen het erover eens dat BSC de tweede helft zal uitlopen gezien de grote hoeveelheid kansen maar dat liep toch even anders.

Meerburg kwam beter uit de kleedkamer dan de gastheren en dat resulteert in wat meer evenwicht in de wedstrijd. Met lange ballen proberen ze BSC in de problemen te brengen en met succes. Een hoge bal van achteren wordt totaal verkeerd ingeschat door Michael Verhoef en zo is het een klein kunstje voor Floris Hazenberg om de bal binnen te koppen. Hierna ontstaat een wedstrijd zoals je eigenlijk elke week wil zien. De hitte eist haar tol en hier en daar zijn de eerste krampgevalletjes zichtbaar. BSC neemt het initiatief weer over en de kansen stapelen zich op. Mike de Rooy herstelt zich echter van zijn kapitale blunder en houdt Meerburg met een paar prima reflexen in de race. Met de tong op de schoenen halen ze het laatste fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter Jaap van Drunen.

Niet echt het laatste natuurlijk want er komt een verlenging aan. Meerburg, dat vorige week ook al 120 minuten aan de bak moest, wordt weer teruggedrongen en opnieuw kwam het euvel aan het licht dat BSC al het hele seizoen parten speelde namelijk het scoren. Zeker vier opgelegde kansen werden om zeep geholpen en Meerburg probeert steeds meer met tijdrekken en blijven liggen de penaltyserie te halen maar dan gebeurt het toch. Jelle Verhoeff zet de aanval zelf op, stuurt Guido de Peinder de diepte in en de uitblinker van vanmiddag levert een perfecte voorzet af waar Verhoeff alleen maar zijn bolletje tegenaan hoeft te planten en als een raket verdwijnt de bal in de kruising. 2-1. Heel het BSC-legioen  scandeert JELLE, JELLE maar de sublieme voorzet van de Peinder was minstens zo belangrijk. Als Joep van Straalen in minuut 110 met een gortdroge knal in de uiterste hoek de 3-1 aantekent lijkt de buit binnen. Maar als in een echte thriller betaamd is de koek nog niet op. Na een matig uitgevoerde schwalbe wijst van Drunen opeens naar de stip. En dan volgt een van de wonderlijkste moment in de voetbalgeschiedenis. Kas van der Werf neemt zijn aanloop maar zij aan zij loopt Jelle Verhoeff vrolijk met hem mee om met een perfecte sliding de bal voor de voeten van de strafschopnemer weg te glijden. Dit levert Verhoef een gele kaart op maar natuurlijk breekt op de Meerburgbank de welbekende pleuris uit. Als de rook is opgetrokken durft van der Werf het niet meer aan en is het Tom Klumperman die het vonnis voltrekt. 3-2 met nog zeker 5 minuten te gaan. Je zou nog een offensiefje verwachten van de gasten uit Zoeterwoude maar de kaars was duidelijk op. Als dan echt het eindsignaal klinkt, het is dan al bijna half zes, barst er een waar volksfeest los.

Net als vorige jaar bereikt BSC de finale van de nacompetitie. Voordeel is nu dat we met 18 topfitte spelers de strijd aan kunnen gaan terwijl we vorig jaar een waslijst aan blessures hadden in de eindstrijd. Tegenstander is CVC Reeuwijk en de wedstrijd vindt plaats op sportpark Zegersloot, de thuishaven van ARC in Alphen aan de Rijn. Aanvang 14.30 uur.

Verslag en foto's gemaakt door Hans Verhoeff.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!