Sponsors

Corona-update, persconferentie 23 februari

28 februari 2021 10:00


Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag is door de regering een aantal versoepelingen bekend gemaakt. Onderdeel hiervan is de aankondiging dat er vanaf woensdag 3 maart a.s. het voor 18- tot 27-jarigen weer is toegestaan om met elkaar buiten te sporten.

Goed nieuws dus voor de senioren en dames die nog geen 27 jaar zijn. Dit betekent concreet dat er door deze groepen zonder beperkingen weer getraind en onderling wedstrijden gespeeld mag worden.

Voor de senioren en dames van 27 jaar en ouder helaas nog geen versoepelingen. Zij mogen tot nader order alleen nog in (vaste) 2-tallen op 1,5 meter afstand trainen.

Gezien het feit dat we nog te maken hebben met de avondklok (in ieder geval nog tot 15 maart) is het niet mogelijk om direct het reguliere trainingsschema weer te hanteren. In het specifiek voor de avondklok vervaardigde trainingsschema zijn blokken (van 19.00 uur tot 20.15 uur) ingebouwd voor de selectie op donderdag (start 4 maart) en dames en overige senioren op dinsdag (start 9 maart). Ook op de zaterdagmiddag zijn voor deze groep, indien daar behoefte aan is, de velden beschikbaar.

Voor het trainingsschema dat zolang de avondklok van kracht is, klik hier.

Helaas blijven alle andere uitgevaardigde maatregelen die nu al gehanteerd worden bij de training en onderlinge wedstrijden van de jeugd onverkort van kracht. Nog even op een rijtje:

  • Je komt niet naar de club als je klachten hebt of iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft;
  • Op de accommodatie, houden onze leden en bezoekers altijd 1,5 meter afstand tot elkaar (tenzij ze uit 1 huishouden komen) en worden hygiënemaatregelen nageleefd;
  • De kantine (incl. “Mamalou-keet”) blijft gesloten;
  • Kom zo laat mogelijk naar het complex en verlaat het complex ook weer zo snel mogelijk;
  • Neem zelf drinken mee voor bij de training;
  • De kleedkamers blijven gesloten (thuis omkleden en douchen dus);
  • De materiaalruimte (voor ballen en overig trainingsmateriaal) is wel geopend;
  • Alleen de teambegeleiding zoals trainer(s), scheidsrechter en grensrechters zijn toegestaan op het complex;
  • Voor ouders/verzorgers en publiek is het bij de trainingen en de onderlinge oefenwedstrijden helaas nog steeds niet toegestaan om op het sportpark te komen.

Tot slot:

Van de week is ook door de KNVB besloten om de competitie voor de categorie A senioren (waaronder ons eerste elftal) dit seizoen niet meer te hervatten. Zij zullen net als andere teams van onze vereniging deelnemen aan de KNVB Regio Cup. De start hiervan is uiteraard afhankelijk van wanneer de coronamaatregelen dit toelaten.

Al met al is de hoop dat dit het begin is naar meer versoepelingen zodat we weer allemaal een balletje kunnen trappen.

Tot die tijd gaan we ervan uit dat iedereen zijn of haar gezond verstand gebruikt en de voorgeschreven maatregelen naleeft.

Blijf vooral ook gezond!

Het bestuur

 

NB: De KNVB heeft ook weer een nieuwe versie van de meest gestelde vragen en antwoorden (FAQ) uitgebracht, klik hier.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!