Sponsors

Events

Bierproeven met “Follow the beer”

 Op 21 december 2017 organiseerden “de Vrienden van BSC’68” een bierproeverij in de kantine. De aanwezigen ervaarden, dat niet alleen sport verbroedert, maar dat dit etiket ook opgeplakt kan worden na het consumeren van deze lekkernijen op deze avond. Met “Follow the beer” uit den Haag was de vereiste deskundigheid ingehuurd om de proeverij te begeleiden. Dat bleek een goede keus te zijn, want op een boeiende en educatieve wijze werden de voor het proeven aangeboden biersoorten van commentaar voorzien. De instructie bij elke proef was, eerst kijken, dan ruiken en dan pas mocht worden overgegaan naar het ultieme moment, namelijk het heerlijke vocht het keelgat laten passeren. Een deel van de vrienden begreep dit echter niet en starten met het laatste. Het was dan ook niet zo verwonderlijk, dat het resultaat om de inhoud en herkomst van de verschillende biertjes te raden bedroevend was. Dat mocht de pret niet drukken, want al naar gelang het aantal proefjes vorderde, werd de stemming steeds beter. Tussen de “gangen” door organiseerde “Follow the beer”  nog een bierquiz, waarvoor de winnaars uiteraard een ”bierig” presentje ontvingen.

 

Aan het einde van deze avond werd op ludieke wijze door Gerard de Groot nog een aantal nieuwe vrienden “geridderd” en ging hij nog even in op de plannen voor 2018, die in het teken van het 50-jarig jubileum van onze vereniging zullen staan.  Verder sprak hij de hoop uit, dat “de Vrienden van BSC’68” in 2018 het magische aantal van 100 zal bereiken.

 Wij bedanken “Follow the Beer” voor hun bijdrage aan de geweldige avond en niet te vergeten Annemarie en Jan Tuijl alsmede Annette van Wijk voor het verzorgen van de catering.

Boottocht met de Meervaarder door de polders

Op 24-6-2017 werd er door de "Vrienden van BSC'68" deelgenomen aan een vaartocht. Vanaf boerderij "het Geertje" werd in de Meervaarder een deel van de polders in het Groene Hart bekeken met een schipper en gids als gastheer.

Tijdens de twee uur durende tocht konden de vrienden tevens genieten van een lunch met daarbij uiteraard een "gepast" drankje. Bovendien had Gerard de Groot aan boord een proeverij georganiseerd met kaasproducten uit de omgeving.

Het uitje werd afgesloten met een afterparty in AA-zicht, waar de stemming in evenredigheid van het aantal consumpties toenam. Zo werd er weer geschiedenishoofdstuk toegevoegd door de mensen met een "groen-wit" hart.

We bedanken de weergoden, dat het tijdens onze vaart droog bleef, maar vooral onze schipper en gids van de Meervaart voor de behouden vaart en de deskundige uitleg over het polderlandschap en de verhalen daaromheen.
Bas Nijhuis vermaakt “De Vrienden van BSC’68”

Op 17 maart 2017 was topscheidsrechter Bas Nijhuis bij de “Vrienden van BSC’68” te gast. Eddy van der Leij, bekend journalist, was ook aanwezig om de avond aan elkaar te praten en aan hem verhalen te ontlokken, die de vele aanwezigen graag wilden horen.

De verwachtingen voor deze avond waren hoog gespannen, aangezien Bas de laatste weken in het middelpunt van de belangstelling staat vanwege zijn karakteristieke wijze van fluiten. De vrienden werden niet teleur gesteld, want het werd een geweldige avond.

Bas Nijhuis gaf een inkijkje hoe hij de wedstrijden beleeft. De adrenaline, dat al in zijn lichaam schiet als hij het veld betreedt voor de warming-up. De opmerkingen, die hij tijdens het warmlopen tot zich krijgt en hoe hij daarop reageert. En dan de wedstrijd met 22 spelers met een eigen karakter en manier van reageren. Prachtige anekdotes had hij hierover, waarbij Ronaldo en Zlatan ook ter sprake kwamen. Ook de verhalen rondom de wedstrijd boeiden de aanwezigen. Uiteraard kwam ook de doellijntechnologie aan de orde alsmede  de wedstrijden Feijenoord – PSV en Groningen – Ajax.

In het tweede deel van de avond vond er interactie met het publiek plaats. Daar werd uitgebreid gebruik van gemaakt. Zo kwam o.a. de niet te benijden functie van “4e man” aan de orde, het omgaan met de media, de vervelendste trainer, “is er voor de scheidsrechter ook een derde helft” en nog vele andere onderwerpen en vragen.

De avond werd afgesloten met een quiz, die overtuigend werd gewonnen door Renate Arkesteijn (een wandelende encyclopedie), onze verzorgster van het eerste elftal. Zij mocht daarvoor een door Bas signeert BSC-shirt in ontvangst nemen. Ton Hogenbrug werd met een neuslengte verschil tweede. Hij mocht de door dorpshuis en eetcafé “de Tas” gesponsorde bal, uiteraard ook gesigneerd, in ontvangst nemen. Hij besloot de bal aan het eerste elftal te schenken. Wij bedanken “de Tas” en Ton alsnog voor deze geste.

Na de mededeling, dat eind dit jaar de verhalen over het wel en wee van Bas in boekvorm wordt uitgebracht door Johan Derksen, werd de avond met een dankwoord door Gerard de Groot afgesloten.

Het is een avond geworden om van te smullen,  waarbij we zeker niet mogen vergeten om Annemarie en Jan Tuil te bedanken voor de voortreffelijke catering.

 

 


event 17-3-2017 Bas Nijhuis aan het woord met Eddy van der Ley


Vol aandacht werd er geluisterd naar de anekdotes van een topscheidsrechter


Gerard de Groot bedankt Bas Nijhuis en Eddy vn der Ley voor de fantastiche avond
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!