Events - bsc68

Sponsors

Events

Fietstocht door het Groene Hart met de Vrienden van B.S.C. ’68.

Eindelijk gelukt! Vorig jaar gooide Corona nog roet in het eten maar nu, op 22 augustus jl., is het helemaal goed gegaan.
Een dertigtal Vrienden had zich aangemeld voor deze tocht en verzamelden in het clubgebouw waar de koffie klaar stond.

Na de koffie werd tekst en uitleg gegeven over de route, soms op onnavolgbare wijze, maar gelukkig kregen we allemaal een plattegrond mee en konden we op pad gaan voor een tocht van ruim 21 kilometer. En dit alles met prachtig weer!

 

page1image36376848 

Rein trok eigenlijk direct de aandacht: helemaal (strak) in wielerkleding en op de racefiets. Daar waren veel van onze e-bikers toch even stil van...

 

page1image36359840


page2image36366496


Nadat enkele foto’s waren gemaakt en het clubgebouw netjes was afgesloten kwamen we tot de ontdekking dat we niet compleet waren. De telefoon van de organisatie stond ook roodgloeiend en als snel bleek waarom: twee personen zaten nog op het toilet... Neen!, we noemen geen namen maar hou het woord “toilet” nog even vast.

Door het Bentwoud, Moerkapelle, Waddinxveen ging het richting Boskoop. Prachtige en gezellige route en het gepraat onderweg was niet van de lucht. Ruud den Boer gaf onderweg nog nuttige tips over de flora en fauna maar helaas zijn de meesten cultuurbarbaar dus veel is er niet van op gestoken!

Na ruim 15 kilometer fietsen bereikten de beide groepen ( de één wat eerder dan de andere ) café Roos in Boskoop waar we dankbaar een drankje namen en natuurlijk de onvermijdelijke bittergarnituren. Ondanks dat het hier ook uiterst gezellig was moesten we op enig moment toch weg, want er waren nog wat kilometers te fietsen.

page2image36357968 page2image36360256

page3image36377056 page3image36377472


Op 1 na pakten we allemaal direct het fietspad. Die ene, Ruud B. deed dat niet, en probeerde via een drempel alsnog op het fietspad te komen. Dat ging niet goed en met een behoorlijk klap kwam hij toch op het fietspad! Tsja, er moet ook iemand gewoon dom zijn.

De rest van de terugreis verliep zonder ongelukken en bereikten we achter in de middag ons mooie complex weer waar we op het terras nog even hebben genoten van wat versnaperingen.
Daar kwam niemand minder dan de erevoorzitter er achter dat hij zijn mobiele telefoon was verloren. Dat was weer wat. Café Roos gebeld maar die hadden ook niets gevonden. Kort daarna telefoon van Roos: we hebben de telefoon toch gevonden. Lag op het toilet...hilariteit alom! Daarmee is de toiletcirkel ook rond en kan iedereen het invullen.

Al met al een hartstikke leuke en geslaagde middag. De organisatie wordt zeer bedankt voor al het regelwerk en er wordt al weer uitgekeken naar het volgende evenement in december a.s. waarvoor ook een weer zeer verrassend idee is geboren. Zorg dat je er dan bij bent!


Vrienden van BSC'68 na ruim twee jaar weer bij elkaar..........

Eindelijk kon het weer. Een heuse avond voor de Vrienden van B.S.C. ’68. Diverse keren gepland maar steeds weer konden we het niet door laten gaan door de Coronamaatregelen. Maar de eerste, zeer gezellige en succesvolle avond is op 29 april (2022) gehouden. Dat iedereen hiernaar snakte bleek al snel want vanaf begin zat de sfeer erin en dat ging nog door tot na middernacht. Voor zo’n 40 aanwezige personen was een pub quiz georganiseerd gepresenteerd door de uit Heerde overgevlogen Ruud den Boer bijgestaan door Gerard de Groot. Veel hilariteit natuurlijk tijdens het vragen stellen en voor velen ook leerzaam want het waren zeker niet de meest eenvoudige vragen die door de zes teams beantwoord moesten worden.

page1image47279904 page1image47270336

Tussen de vragen door werd nog een ander spel georganiseerd dat ook meetelde bij de scores. Vier teamleden behangen met twee grote letters die op vragen van de quizmaster het antwoord moesten geven door in de juiste positie te gaan staan.

page1image47273664page1image47273872

De teams 1 en 2 bleken elkaar niet veel te ontlopen waarbij na een spannende ontknoping team 2 uiteindelijk tot winnaar werd uitgeroepen. De 1e prijs die bestaat uit een erevermelding in de historie van de Vrienden! Eeuwige roem dus. Ongekend!