Spelregelbewijs - bsc68

Sponsors

Spelregelbewijs

Klik hier voor een samenvatting van de spelregels veldvoetbal Onder 13 en ouder.
Voor de spelregelinstructies voor de Onder 12 t/m onder 8 (D- E-&F- pupillen) klikt u hier.

Beste ouders en of verzorgers,

De KNVB heeft voor 2e jaars B- spelers (geboortejaar 2002) het spelregelbewijs ingevoerd. De KNVB heeft deze regel ingevoerd om ervoor te zorgen dat spelers over een betere spelregelkennis beschikken, en zo meer begrip krijgen voor beslissingen van de scheidsrechter. Uw zoon of dochter heeft tot en met 1 november 2019 de tijd om het spelersbewijs te halen. Gebeurt dit niet zal hij/zij niet speelgerechtigd zijn en niet kunnen voetballen totdat het spelregelbewijs wel gehaald is.

Het spelregelbewijs geldt voor alle spelers die de leeftijd hebben behorend bij een 2e jaars B-speler, ongeacht of deze al in de A of B uitkomt.

Via de website voetbalmasterz.nl kan uw zoon of dochter inloggen en aan de slag.

De bedoeling is dat hij/zij 5 levels doorloopt voordat kan worden deelgenomen aan het examen. Elk level bestaat uit 10 vragen, waarvan in level 1, 5 vragen goed beantwoord moeten worden voordat je door kan naar het volgende level. In level 2 moeten zes van de tien vragen goed zijn, in level 3 zeven van de tien, enz.. Na elk level kunnen de deelnemers de foutief beantwoorde vragen inzien, om zo alsnog het goede antwoord te vinden. De verschillende levels kunnen net zo vaak worden gemaakt, totdat het juiste aantal antwoorden is bereikt. Voor de eindtoets hebben spelers 3 pogingen, waarbij zij 16 van de 20 vragen goed moeten beantwoorden om het spelregelbewijs te halen.

Omdat wij als vereniging niet willen dat spelers het gevoel hebben dat zij al het werk alleen moeten doen, kunnen wij avonden faciliteren waarin spelregels, spelsituaties en oefenvragen aan bod komen.

Het examen kun je gewoon thuis maken en je ontvangt een certificaat als je het gehaald hebt.

Naast het theorie gedeelte zullen de deelnemende spelers een wedstrijd moeten fluiten, zodat ze de geleerde kennis in praktijk kunnen brengen. De spelers krijgen hierbij de keus uit; een D -, E- of F-elftal (JO13/JO12, JO11/JO10, JO09/JO08).

Hopelijk hebben wij u hierbij voldoende geïnformeerd. Mocht u nog vragen hebben kunt u deze stellen aan Wesley Mansveld (wesjuhh1711@hotmail.com) of Evert Schelkers (e.schelkers@casema.nl).

 

Met vriendelijke groet,

Wesley Mansveld

Evert Schelkers

 Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!