Oegstgeesterweg 4 B
2334BZ
LEIDEN
tel. 071-5174083

BSC had zich vorige week omhooggewerkt naar een gedeelde 2e plaats en kon bij een overwinning zelfs aan kop komen. Nou, daar was vanaf het begin weinig van te merken.

De eerste de beste aanval van de Leidse studenten resulteerde in een enorme kans en als Lodewijk Bloemzaad, wat een geweldige voetbalnaam trouwens, iets nauwkeuriger was geweest had binnen de minuut een 1-0 stand op het denkbeeldige scorebord gestaan. Nadat een kopbal van Guido de Peinder door keeper Waasdorp onschadelijk was gemaakt was het weer de beurt aan LSVV. Een afgeslagen bal valt pardoes voor de voeten van Leo Kasteel en deze bedenkt zich geen moment. Zijn snoeiharde schot teistert, zoals dat zo mooi heet, de onderkant van de lat en weer komt BSC goed weg. Het tempo waarin de Benthuizenaren haar tegenstander probeerde te verschalken lag een paar tandjes te laag, de passes waren niet nauwkeurig en met de kansen die er zeker waren werd veel te nonchalant omgegaan. Dan toch de voorsprong. Een combinatie Roel van der Valk/Lucas Plag sneed door de LSVV verdediging maar werd onreglementair onderbroken. Strafschop zegt het fluitje van scheidsrechter Stuurman en hij kan het weten. Omdat de modus van Jelle Verhoeff nog op gisterenavond stond liet hij het nemen van de elfmeter over aan maatje Lody Dijkhuizen en die stuurde keurig de keeper naar links en de bal naar rechts. Voor vaste supporter Dries, zoals altijd geposteerd achter het vijandelijke doel, was dat net andersom. Die 1-0 voorsprong zou vertrouwen moeten geven maar niets was minder waar. Een vrije trap die achter de verdediging valt werd opgepikt door spelmaker Berend Verdoes en die passeert Stephan Reterink met een bekeken schuiver. 1-1. De Leidse studenten waarvan de gemiddelde leeftijd dik boven de 30 lag, ik zag zelfs langs de lijn een paar ouders staan met een rollator in de ene, en 2 kleinkinderen aan de andere hand, gingen uit hun dak en trokken zich meteen weer terug in hun verdedigende stellingen. Het spel van BSC bleef rommelig maar toch werd er nog gescoord in de eerste helft. De mee opgekomen Guido de Peinder geeft een hoge voorzet die door Gokhan Sensoy met een kop/neusbal over de lijn werd gewerkt. Die treffer werd trouwens door niemand waargenomen want dat de bal over de lijn was zeg alleen de Leidse grensrechter Peter van Ofwegen die gedecideerd met het vlaggetje wapperde. Een staaltje sportiviteit die je niet vaak meer ziet.

Na de donderspeech van trainer Sari in de rust werd er een heel ander BSC verwacht maar daar hebben we niet veel van gezien. Het tempo van de eerste helft werd gehandhaafd en de kansen die er wel degelijk kwamen werden nonchalant om zeep geholpen. Positief van deze wedstrijd was de rentree van zowel Guido de Peinder die zelfs de hele wedstrijd speelde als die van Tim van den Burg die zich trouwens in de 10 minuten die hij kreeg het erelidmaatschap binnen had kunnen halen als hij de bal die Roel van der Valk breed op hem legde in het lege doel had geprikt. Dat balletje ging jammer genoeg over het doel zodat iedereen er vanuit ging dat de wedstrijd niet best was maar dat wel de punten binnengehaald zouden worden. Daar dacht de rechtsbuiten van LSVV Gerben Groenendijk echter heel anders over. Hij kreeg de bal aangespeeld terwijl hij tegen de zijlijn stond geplakt met een verdediger in zijn rug. Toch kreeg hij het voor elkaar om de bal op te wippen en deze lukraak recht omhoog te schieten. Doelman Levi Tuijt, die in de rust Stephan Reterink had vervangen, stond bij de eerste paal en keek er naar. Hoe hoog vuurpijlen ook gaan, ze komen toch een keer naar beneden. En deze landde precies in de verre hoek: 2-2. Een zeer teleurstellend resultaat tegen een bijzonder sympathieke ploeg die zich zelfs verontschuldigde voor het gestolen punt. Die is LSVV van harte gegund maar bij BSC moet het echt beter.