Bentwoudlaan 4
2731BS
BENTHUIZEN
tel. 079-3436571

Met Warmunda trof BSC een onberekenbare tegenstander. Aan de ene kant zette zij Zevenhoven en Teylingen opzij terwijl ze vorige  week Woubrugge haar eerste overwinning bezorgde.

BSC begon sterk  aan de wedstrijd en creëerde al in de eerste minuten twee dotten van kansen. Beide keren stond het vizier net niet genoeg op scherp. Na deze stormloop kroop Warmunda iets uit haar schulp en kwam de wedstrijd meer in balans. Vooral de twee voorwaartsen van de zwart/witten, van Kesteren en van Bentem, bezorgden de BSC verdediging handen vol werk. Tot doelpunten kwam het echter niet in de eerste helft en zo verruilden de talrijke toeschouwers de snerpende kou voor de warme kantine.

Na de thee stelde BSC al snel orde op zaken. Een splijtende pass van Stijn van Leeuwen stuurt Lijon Korving de diepte in en in plaats van een, zoals iedereen verwachtte, hoge voorzet verschalkte hij keeper Rens van der Zwet met een droge knal in de korte hoek: 1-0. Warmunda ging niet bij de pakken neerzitten maar trok dapper ten strijde. Halverwege de tweede helft leverde dat de welverdiende gelijkmaker op. Een corner vanaf de rechterkant werd, in tegenstelling tot de hoekschoppen van BSC, uitstekend voor het doel geslingerd en belandde bij de eerder genoemde Thomas van Kesteren. Die bedenkt zich geen moment en met een onbedaarlijk, bijna asociaal  harde poeier verdwijnt de bal in het dak van het doel: 1-1. Terwijl de tussenstanden op de andere velden allemaal puntverlies voor de concurrenten op leken te leveren kon BSC weer helemaal opnieuw beginnen. Met enkele wissels probeerde trainer Sari de boel weer op scherp te zetten en vooral invaller Ricardo Sloof vatte dit wel heel serieus op. Binnen acht seconden kon hij, na een wilde charge, een gele prent in ontvangst nemen van de prima fluitende scheidsrechter Jansen. Een paar minuten later spaarde de leidsman hem toen Sloof opnieuw een tegenstander onderuit schoffelde. Dit resulteerde wel in de vlam in het bekende pannetje en de ploeg van hoofdsponsor van As | Oviron zette nog een keer aan voor een slotoffensief. Een schitterende actie van Joep van Straalen die op de achterlijn drie tegenstanders het Bentwoud in stuurde gaf hij een prima vervolg door met een afgemeten voorzet Lijon Korving vrij voor het doel te zetten. Met zijn zesde doelpunt in vier wedstrijden bezorgde hij BSC de overwinning.

Door puntverlies van Zevenhoven is het gat met de nummer 2 opgelopen tot 3 punten. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterbreak. Om 14.00 uur wordt dan afgetrapt op het kunstgras van SJZ in het nabijgelegen Zoeterwoude.