Scheidsrechter

F. van Asperen

Accommodatie

Sportpark Hazerswoudse Boys

Ondanks het feit dat we al jaren niet tegen Hazerswoudse Boys gespeeld hadden was de navigatie niet nodig om hun knusse sportpark te bereiken. Vandaag waren de drie geschorsten van het kaartenfestival bij Meerburg weer beschikbaar maar omdat BSC zonder die drie negen punten en de periodetitel binnen wist te slepen was het voor trainer Sari niet logisch wijzigingen in het team aan te brengen. Alleen Tim van den Burg verving de geblesseerde Thimo Stolk centraal in de verdediging. BSC begon, onder een schraal zonnetje, niet geconcentreerd aan de wedstrijd en kreeg al na zo'n tien minuten de deksel op haar neus. Balverlies op het middenveld, een slim passje op de diepsprintende Jari Meertens en een coole afronding betekende de 1-0 voor de Boys. Dat was even schrikken en de groen witten zetten er een tandje bij. Dit resulteerde halverwege de eerste helft in de verdiende gelijkmaker. Stijn van Leeuwen stuurt Lody Dijkhuizen op pad en deze heeft, zoals wel vaker de laatste weken, een uitstekende voorzet in huis. Spits Lijon Korving hoeft alleen maar zijn voet tegen de bal te zetten op de 1-1 op het haperende scorebord te zetten. Vlak voor de rust is het opnieuw Korving die van zich doet spreken. Vanaf de punt van de zestien krult hij de bal in de verre kruising. Was het een slechte voorzet of een uitmuntend doelpunt? Ik houd het op het laatste. Bijna moet BSC met tien man verder als Tim van den Burg bij de middellijn een tackle uitvoert die hem geel oplevert maar wat net zo goed een rode prent had kunnen zijn.

De tweede helft met Roel van der Valk in de ploeg om wat meer diepgang te krijgen levert niet meteen het gewenste resultaat op. Het is zelfs Ties Tijssen die met een prima kopbal Michael Verhoef op de proef stelt. De BSC doelman komt echter als winnaar uit de bus. Veel kansen zijn er niet meer te bewonderen maar dan is daar opeens, als het bekende duveltje als het even beroemde doosje, Joep van Straalen. Hij ontvangt, na een fraaie combinatie Henzen/Dijkhuizen, de bal op de penaltystip. Met een pirouette waar Sjoukje Dijkstra jaloers op zou zijn geweest speelt hij zich vrij en met zijn linker sleept hij de bal langs de verbouwereerde doelman Floris van Leeuwen. 1-3. Die wedstrijd is gespeeld zou je zeggen maar niets was minder waar. Een lange bal dwars over het centrum van de Benthuizer verdediging ploft precies op de kruin van Ivo Vogelaar die deze in de bovenhoek laat verdwijnen. Met nog een paar minuten te spelen wordt het nog even spannend maar kansen komen er niet meer en kritisch over het spel maar content met de punten vertrekken we weer terug naar Benthuizen.

Volgende week weer een thuiswedstrijd. We treden dan om 14.00 uur  aan tegen Warmunda.