Bentwoudlaan 4
2731BS
BENTHUIZEN
tel. 079-3436571

Na de blamerende nederlaag vorige week bij ESTO was het zaak voor BSC om weer eens een driepunter binnen te slepen. De achterstand op koploper Koudekerk was opgelopen tot 6 punten, dus opnieuw een zeperd zou het gat met de top zo goed als onoverbrugbaar maken.

De wedstrijd tegen DoCoS, dat weliswaar laag staat op de ranglijst maar wel liefst 7 punten haalde uit de laatste 3 wedstrijden, knalde uit de startblokken met twee kansen in de eerste minuut. Eerst was het Guido de Peinder die er op rechts vandoor ging, maar helaas was de pass op de meegekomen Joep van Straalen niet zuiver genoeg om hem in stelling te brengen. Als even later de Leidse spits Christiaan van Empel plotseling oog in oog staat met BSC doelman Levi Tuijt maait eerstgenoemde knullig over de bal. Het spel van BSC is hierna gelukkig een stuk beter dan vorige week en na zo'n twintig minuten komen de groen/witten verdiend op voorsprong. Joep van Straalen geeft vanaf de linkerkant een lage voorzet maar deze wordt door de Leidse verdediging weggewerkt. Niet goed echter want hij komt precies in de voeten van Romé Thies. Die bedenkt zich geen moment en met zijn fluwelen linkerbeen krult hij de bal met dodelijke precisie in de kruising. Bijna is het even later weer gelijk maar de kopbal van Van Empel verdwijnt rakelings langs de voor BSC goede kant van de paal. Vlak voor rust is Guido de Peinder dicht bij de 2-0 maar op het moment van schieten speelt het slechte veld hem parten. Zo gaan de twee ploegen aan de thee met een verdiende 1-0 voorsprong voor de Benthuizenaren.

Na de rust blijft het spelbeeld zoals in de eerste helft. BSC de bovenliggende partij maar DoCoS gevaarlijk in de omschakeling. Als een vlot lopende aanval over rechts Roel van der Valk bereikt wordt deze met een kamikazeactie onderuit geschoffeld. Omdat deze actie in het zestienmetergebied plaats vond fluit scheidsrechter ten Voorde voor een strafschop. Grensrechter van der Weijden probeert met een wapperend vlaggetje de leidsman nog op andere gedachten te brengen, maar waar dat vorige week met de grensrechter van ESTO nog wel lukte bleef de scheids van vandaag bij zijn beslissing en de bal gaat op de stip. Romé Thies klaart dit klusje en BSC komt op een comfortabele 2-0 voorsprong. DoCoS is nog dicht bij de aansluitingstreffer als de bal bij een ouderwetse scrimmage alle kanten op vliegt behalve in het doel terwijl een spectaculaire omhaal van Sjors Hermsen over het doel verdwijnt. Hierna is het verzet van DoCoS gebroken en kan BSC gemakkelijk naar het einde van de wedstrijd voetballen.

Als bekend wordt dat alle drie de concurrenten Koudekerk, Soccer Boys en Aarlanderveen hun wedstrijd hebben verloren is BSC opeens weer terug aan de top.

Volgende week spelen we weer een lastige uitwedstrijd. We gaan dan op bezoek bij Altior in Langeraar.

Verslag en foto's gemaakt door Hans Verhoeff.