Wim Kan Dreef 4
1433HM
KUDELSTAART
tel. 0297-360114

BSC begint de wedstrijd tegen RKDES met drie punten achterstand op koploper Aarlanderveen. Na afloop blijkt dat verschil nog steeds hetzelfde. Niet omdat beide ploegen hun partij hadden gewonnen maar omdat beide titelkandidaten de punten aan de thuisclub hadden gelaten. Waar Aarlanderveen met 3-2 ten onder ging in Reeuwijk tegen RVC'33 gingen de Benthuizenaren in Kudelstaart met 3-1 de kuikenbak in, zoals dat zo mooi heet.

De eerste 10 minuten waren voor de thuisclub, zonder echter tot doelrijpe kansen te komen. Toen BSC na die beginperiode het initiatief langzamerhand over nam was het wel meteen bijna raak. Stijn van Leeuwen werd knap vrijgespeeld en vanaf zo'n kleine 30 meter haalde hij uit. Het geluid van een knal op de lat klinkt heerlijk maar wij hadden de bal liever enkele centimeters lager gezien. Als even later een uitstekende aanval via Lijon Korving bij Romé Thies belandt is deze net niet scherp genoeg om keeper Tim van der Linden te passeren. Dan is het aan de andere kant uit het niets opeens wel raak. Guido de Peinder wordt onderuit getrokken door zijn tegenstander maar scheidsrechter Joost Hoogerbrugge ziet daar geen overtreding in. Als luttele seconden later een RKDES aanvaller licht aangetikt wordt klinkt er wel een fluitje. De bal wordt voor geslingerd en terwijl er zich ongeveer 15 hoofden bevinden in het strafschopgebied kiest de bal precies het kruintje van Lucas Plag uit om zo van richting te veranderen dat hij onhoudbaar voor Levi Tuijt in de bovenhoek verdwijnt. Een flinke domper voor BSC dat ziet dat de tegenstander zich nog meer laat terugzakken en probeert met snelle uitvallen voor gevaar te zorgen. Opnieuw is het Stijn van Leeuwen die het probeert met een schot van afstand maar de keeper staat precies in de baan van het schot. Vlak voor rust is het een ouderwetse scrimmage voor het BSC doel en bijna vliegt de 2-0 binnen. Met een katachtige reactie weet Levi Tuyt dit ternauwernood te voorkomen.

Na de rust is BSC weliswaar de betere ploeg maar het slordige spel van de eerste helft is er vanmiddag niet uit te krijgen. Met enkele wissels probeert trainer Sari het tij nog te keren maar als knullig uitverdedigen leidt tot een levensgrote kans voor RKDES is het 2-0. Het verzorgd opbouwen wordt nu ingeruild voor de lange bal en enig hachelijke situaties zorgen voor het nodige gevaar. Lody Dijkhuizen is nog het dichtst bij een verdiende treffer maar zijn schot uit een moeilijke hoek vliegt via van der Linden over de kruising. In de absolute slotfase verdient Guido de Peinder een strafschop die hij zelf verzilvert. Met nog een paar minuten op de klok speelt BSC alles of niets Daar profiteert Clemens (kleedje) Allen dankbaar van want als die gaat rennen houd niemand hem meer bij. Die razendsnelle counter beslist de wedstrijd definitief en met een 3-1 nederlaag druipt BSC af. Dit was Kudelstaart, goedemiddag.

Dit was de vierde nederlaag in 7 uitwedstrijden en dat is gewoon te veel voor een club die voor het kampioenschap speelt. Gelukkig volgende week weer thuis maar ook dan wacht een moeilijke tegenstander. Zwammerdam komt dan op bezoek. Aanvang 14.30 uur.