Hoogerheijdestraat 1
2461XE
TER AAR
tel. 0172-603326

Wat is dat toch met BSC?  Thuis, op het vertrouwde sportpak “ONS NIEUWE ERF” zijn ze al bijna 2 jaar niet te verslaan maar zodra de Bentwoudlaan uit het zicht verdwijnt rijgen de nederlagen zich aaneen. Zaterdag was het weer zo ver. In het pittoreske Ter Aar werd er, tegen de plaatselijke TAVV, zeker niet slecht gespeeld maar op het moment dat om half 5 de prima fluitende scheidsrechter Theunissen voor het einde van de wedstrijd floot stonden de groen/witten opnieuw met lege handen.

Vanaf de aftrap neemt BSC het initiatief en de ene aanval na de andere golft op het TAVV doel. Roel van der Valk is dicht bij een treffer maar doelman Rick Zweers duikt het schot uit de hoek. BSC blijft de aanval zoeken en het spel speelt zich eigenlijk maar op 1 helft af. Na een speldenprikje van Eric van der Hout, dat gemakkelijk gepareerd wordt door Levi Tuijt is het opnieuw van der Valk die dicht bij een doelpunt is. Hij kopt een vrije trap van Guido de Peinder prima in maar het is weer Zweers die de bal uit de hoek duikt. Als even later de Peinder alleen op de doelman af gaat maakt hij helaas de verkeerde keuze. In plaats van breed te leggen gaat hij voor eigen succes maar je raad het al, ja hoor, weer die Zweers. En dan, op het moment dat iedereen al vrede heeft met een dubbelblanke ruststand de eerste echte uitval van TAVV. De voorzet vanaf de linker kant valt precies op het hoofd van Youri Bakker en Tuijt is kansloos op het balletje vlak onder de lat. Teleurgesteld druipt BSC af richting kleedkamer maar er is eigenlijk nog lang geen man over boord. Als het spelletje in de tweede helft misschien met ietsje meer tempo gespeeld kan worden kan het niet anders dan dat de bal er nu wel in gaat.

Die tweede helft is echter nog geen 10 minuten ver of de bal ligt opnieuw achter Levi Tuijt. Onnodig balverlies brengt Eric van der Hout in stelling en ik kan niet anders zeggen dat de uithaal magnifiek in de kruising verdwijnt. 2-0. Met enkele wissels probeert trainer Sari de boel nog te redden maar ondanks een handvol 100% kansen wil de bal er niet in. Joep van Straalen knalt  op doel maar een verdediger haalt de bal van de lijn. Jelle Verhoeff denkt een lage voorzet van de Peinder binnen te schieten maar weer werpt Zweers zich in de baan van het schot. Joep van Straalen heeft de aansluitingstreffer voor het oprapen als hij alleen op doel af stevent. Maar opnieuw, het begint een eentonig verhaal te worden, is het die vermaledijde Rick Zweers die als overwinnaar uit de strijd komt. Zo eindigt de wedstrijd in een geflatteerde nederlaag. De uitslagen van koplopers Koudekerk en RKDES, die allebei hun wedstrijd wonnen, maakt BSC kansloos voor de titel. Rest nog de kans op nacompetitie en we hebben vorig jaar gezien wat voor moois dat nog kan opleveren.

Volgende week gelukkig weer thuis en wel tegen buurman Soccer Boys. Hopelijk staat het vizier dan wat scherper dan vandaag.

Verslag en foto's gemaakt door Hans Verhoeff.