2731BS
BENTHUIZEN
tel. 079-3436571

Wat is toch de magie van de thuishaven van BSC “Ons Nieuwe Erf”? Van de twaalf uitwedstrijden werden er maar liefst zeven verloren terwijl BSC thuis al bijna twee jaar ongeslagen is.

Ook Soccer Boys moest er afgelopen zaterdag aan geloven. De Bleiswijkers begonnen nog wel zeer voortvarend aan de wedstrijd. Al na twee minuten zag Falco Henzen een onschuldige terugspeelbal onder de voet van de verbouwereerde Levi Tuijt door in het doel verdwijnen. Twee  minuten later wordt deze score bijna verdubbeld maar het schot van Ruben Smits scheerde rakelings over de lat. Langzamerhand neemt BSC het initiatief over en na een klein half uur is het weer gelijk. Joep van Straalen probeert wat tegenstanders voorbij te lopen maar de bal wordt met de grootste moeite weggewerkt. De afvallende bal wordt door Jelle Verhoeff met buitenkant rechts snoeihard in de kruising gejaagd, een plaatje van een doelpunt. Als even later de rollen zijn omgedraaid en Verhoeff van Straalen aanspeelt zijn het de vingertoppen van Kevin de Kok die de voorsprong voor BSC voorkomen. Zo breekt de rust aan met een 1-1 stand.

De tweede helft is eigenlijk helemaal voor de thuisclub. Een vrije trap van Romé Thies wordt door de Kok uit de kruising geranseld terwijl de Free Kick van Lody Dijkhuizen op de lat uiteen spat. Invaller Lucas van den Houten rondt bijna een prachtige aanval via Thijs de Ruiter en Joep van Straalen doeltreffend af maar zijn inzet gaat rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Roel van der Valk kan, na een hilarische sanitaire stop, weer gas geven en loopt bij een diepe bal heel de Bleiswijkse verdediging aan flarden om daarna nog even ijskoud de Kok het nakijken te geven. 2-1 en Ons Nieuwe Erf ontploft. Als een kwartier voor tijd Lucas Plag een afgemeten voorzet van Lody Dijkhuizen met zijn fantastische linker in de verre hoek veegt is de buit binnen.

Omdat zowel Koudekerk als RKDES hun wedstrijd in een gelijkspel zagen eindigen bedraagt de achterstand op beide kemphanen nog slechts twee puntjes. Een van die twee, RKDES, is volgende week te gast op ons magische sportpark. Bij winst gaan we ze voorbij en dan is het hopen op puntverlies van Koudekerk. Het blijft dus spannend tot de laatste wedstrijd.

Verslag en foto's gemaakt door Hans Verhoeff.