Stationsweg 23
2435AN
ZEVENHOVEN
tel. 0172-538906

BSC haalde in de eerste drie wedstrijden de volle buit binnen. Met negen punten waren ze de trotse koploper in de derde klasse A. In de daarop volgende vijf partijen kwam daar het schamele aantal van vier bij. Uit bij het desastreus begonnen Zevenhoven zette de dorpsclub zich danig voor schut door met een 2-1 nederlaag af te druipen. Het merkwaardige voorval deed zich al meteen voor. Er moest wegens de slechte gesteldheid van het hoofdveld uitgeweken worden naar het ongezellige kunstgrasveld. Niet zo vreemd na de voortdurende regenval de afgelopen dagen maar het eerste dameselftal liep wel degelijk de plaggen uit de grond op het afgekeurde eerste veld. Merkwaardig, maar ook weer geen nadeel zo werd er gedacht bij BSC.

De Benthuizense ploeg begon niet eens zo onaardig. Zevenhoven werd teruggedrongen en enkele zeer behoorlijke kansen werden om zeep geholpen. Zo werd een pegel van Roel van der Valk knap onschadelijk gemaakt door doelman Jordy Aartman terwijl een kopbal van Guido de Peinder rakelings over de lat scheerde. Een heel bijzondere beslissing van scheidsrechter na zo'n twintig minuten. Toen het iets harder begon te regenen dan gemiddeld dirigeerde Obradovic iedereen naar binnen. Na tien minuten werd de wedstrijd weer hervat. Aanvoerder Falco Henzen moest geblesseerd in de kleedkamer achterblijven. BSC bleef druk houden op het Zevenhovense doel en als Guido de Peinder door de keeper wordt getorpedeerd denkt iedereen aan een strafschop. Corner beslist Obradovic. Uitstel van executie blijkt want het is Jelle Verhoeff die de perfecte hoekschop van Romé Thies keurig in de kruising kopt. Zevenhoven probeert met lange ballen haar voorwaartsen te bereiken maar keeper Levi Tuijt komt geen moment in de problemen. De rust wordt bereikt met die 0-1 score.

De tweede helft geeft een zelfde spelbeeld. BSC de bovenliggende partij en Zevenhoven geforceerd op zoek naar de gelijkmaker. Met een beetje meer rust in het spel en wat meer nauwkeurigheid in de afronding zou de teller zonder overdrijven opgelopen zijn tot minimaal vijf doelpunten. Vooral het schot van Stijn van Leeuwen, na een listig genomen vrije trap van Lijon Korving, had meer verdiend. Tja, op zo'n moment begin je daar al een beetje bang voor te worden, dan treedt die vermaledijde voetbalwet in werking. Een volledig onschuldige aanval van Zevenhoven wordt beroerd door de grote teen van Jop Splitthoff en tergend langzaam verdwijnt de bal via de binnenkant van de paal tegen het net. 1-1. BSC gaan nu vol op de aanval maar vergeet dat er ook nog verdedigd dient te worden. De linker aanvaller van de geel/roden bereikt de volledig vrijstaande collega aan de rechterkant en die heeft geen moeite de winnende treffer binnen te schieten.

Er was nog wel tijd om wat recht te zetten maar de klap was te groot om nog tot goed spel te komen. Groot feest in de kleedkamer van de thuispartij terwijl je bij BSC de welbekende speld niet kon horen vallen. Nog drie zware potjes tot de winterstop. Van trotse koploper naar een bijna degradatiekandidaat in vijf weken. Het kan verkeren.

Volgende week ontvangen we TAVV dat na een matige start steeds beter in vorm begint te raken. Aanvang 14.30 uur maar het sfeerteam is al een uurtje eerder aanwezig.