Bentwoudlaan 4
2731BS
BENTHUIZEN
tel. 079-3436571

Na weken op kunstgras gespeeld te hebben, waarin de nodige punten werden verspeeld, vond de wedstrijd tegen het sterke TAVV gelukkig weer plaats op ons heerlijke hoofdveld. Met aan de ene kant van de goedgevulde tribune ons prachtige sfeerteam terwijl aan de andere kant de harde kern er luidruchtig voor zorgde dat BSC geen moment kon verslappen. Het weer was knudde maar de sfeer opperbest.

De eerste helft was er sprake van evenwicht hoewel de thuisclub toch wel de beste kansen kreeg. Zo was Lody Dijkhuizen dicht bij de openingstreffer na een prima crossbal van Jelle Verhoeff maar Rodney Pater pareerde het venijnige schot in de korte hoek. BSC bleef de bovenliggende partij maar tot de rust waren er weinig tot geen doelrijpe kansen te noteren.

In de rust werd afgesproken dat er toch wel op het doel geschoten mocht worden. Vol goede moed gingen de groen/witten het veld weer op. TAVV werd met de rug tegen de muur gezet en het wachten was op de eerste treffer. Wonder boven wonder bleef die uit en viel die zelfs aan de andere kant. Thijs de Ruiter, wel de laatste waarvan je zoiets verwacht, gaf een balletje breed precies bij de Ter Aarse spits in de voeten en die wist wel raad met dit onverwachte buitenkansje. BSC ging niet bij de welbekende pakken neerzitten maar trok, gesteund door het fantastische publiek, ten aanval. Als in een ouderwetse scrimmage met ongeveer 20 man in het TAVV strafschopgebied de bal heen en weer kaatst en uiteindelijk bij Romé Thies voor de voeten valt bedenkt deze zich niet en, mede doordat de keeper door een woud van een stuk of veertig benen de bal niet zag aankomen, tergend langzaam hobbelt de bal tegen het net. 1-1. Bijna maakt Romé enkele minuten later de 2-1 maar zijn schitterende vrije trap scheert rakelings langs de verkeerde kant van de kruising. Even later is het wel raak. En opnieuw is Romé Thies er bij betrokken. Zijn prima aangesneden vrije trap met zijn heerlijke linker been valt keurig op het bolletje van de mee opgekomen Thijs de Ruiter die met een rake kopbal BSC op voorsprong zet. Zo ben je de schlemiel en even later de held. BSC laat het touw niet vieren en de druk blijft er vol op aan de kant van TAVV. Als Roel Vogel duizendpoot Roel van der Valk alleen maar kan stoppen door hem onreglementair onderuit te schoffelen krijgt de thuisclub een penalty. De overtreding was namelijk binnen de beruchte lijnen van het strafschopgebied. Guido de Peinder klaart het klusje door de bal onhoudbaar binnen te schieten en de overwinning is binnen.

Ondanks de winterse omstandigheden hebben we een heerlijke middag gehad en bij deze wil ik het sfeerteam en het publiek van harte bedanken. Jullie waren geweldig.

Volgende week weer een topper en wel in Bleiswijk tegen het sterke Soccer Boys. Hopelijk kunnen we deze wedstrijd een goed vervolg geven. Aanvang van deze topper is 14.30 uur.

Verslag en foto gemaakt door Hans Verhoeff.