Kievitsheuvel 1
2411LL
BODEGRAVEN
tel. 0172-611312

Na twee vrije weken waarin niet om de punten werd gespeeld maar wel geoefend werd tegen respectievelijk RKDEO en Groeneweg ging het afgelopen zaterdag weer om het echie. Tegenstander was ESTO uit Bodegraven. Thuis was, in het begin van het seizoen, simpel afgerekend met deze ploeg maar dat liep vanmiddag wel even anders.

De twee pupillen van de week, Levi en Senn, waren zo sportief om in beide doelen te scoren zodat we toch met een gelijke stand de wedstrijd begonnen. Daar kwam al gauw verandering in want binnen de tien minuten lag de eerste bal al achter BSC doelman Levi Tuijt. Een soepele aanval kwam terecht bij de op de linkerflank totaal vrijstaande Yannick Saeijs en die krulde de bal prachtig in de verre kruising. Een foutje moet kunnen maar dat diezelfde Yannick even later weer een enorme schietkans krijgt, dat mag echt niet gebeuren. Dit keer weet Levi Tuijt de bal met een magistrale redding uit de bovenhoek te tikken. Uitstel van executie blijkt een paar minuten later als bij gerommel in het strafschopgebied de bal voor de voeten van Coen de Groot valt. Die bedenkt zich geen moment en met een schuiver in de rechterhoek zet hij de stand op 2-0. Met deze stand vond ESTO het wel prima en liet zich lekker terugzakken om BSC het spel te laten maken. Dat probeerden de groen/witten wel maar het leek wel of ze allemaal, zelfs diegene die niet op wintersport waren geweest, hun skischoenen nog aan hadden. Tot halverwege de vijandelijke helft ging het nog wel maar zodra het Bodegraafse doel in zicht kwam ging het mis. Schoten gingen over en naast maar nooit tussen de palen en de voorzetten waren allemaal een prooi voor doelman Tom Vink. En als het dan allemaal niet lukt lijkt het vlak voor de rust eindelijk een keer mee te zitten. In een bomvol strafschopgebied ligt er opeens een BSC speler op de grond en resoluut wijst scheidsrechter Wieman, terwijl hij dit wijzen met een snerpend fluitje benadrukt, naar de penaltystip. Dat zou lekker zijn zo vlak voor de pauze. Dan opeens overal verbaasde blikken. De leidsman dribbelt parmantig richting grensrechter Dijkzeul die plotseling met zijn vlaggetje omhoog staat. Zijn uitleg is zo overtuigend dat de scheidsrechter de strafschop annuleert en de wedstrijd vervolgt met een vrije trap voor ESTO. Niet veel later verlaten beide teams het veld om het een en ander te bespreken. Trainer Abdullah Sari heeft wat dat betreft het meeste werk.

Na de pauze dringt BSC wel aan maar de overtuiging is er vanmiddag gewoon niet. We zien een schot van Lody Dijkhuizen en een kopballetje van Falco Henzen maar daar hebben we het dan ook mee gehad. ESTO stelt daar heel weinig tegenover maar die staan dan wel met 2-0 voor. Vlak voor tijd krijgt hun overwinning nog wat meer glans als Tom Beijeman een lage voorzet van de linkerkant doeltreffend afrondt. Het lijkt er op dat BSC de kampioensaspiraties voor even in de koelkast moet zetten en er eerst maar voor moet zorgen dat we niet in de gevarenzone terecht komen. Ik ben er van overtuigd dat ze daar de kwaliteiten voor hebben maar het moet wel even gebeuren.

Volgende week op sportpark “Ons Nieuwe Erf” om 14.30 uur spelen de groenwitten thuis tegen het laag geklasseerde DOCOS maar die zijn met zeven punten uit de laatste drie wedstrijden wel aan een inhaalrace bezig.

Verslag en foto's gemaakt door Hans Verhoeff.