Bentwoudlaan 4
2731BS
BENTHUIZEN
tel. 079-3436571

Op een heerlijke na zomerdag kreeg BSC bezoek van een grote onbekende: ESTO uit Bodegraven dat net als de thuisclub in de eerste wedstrijd de volle winst had binnengehaald. Vorig jaar was ESTO nog tweedeklasser dus het beloofde een pittig potje te worden.

De eerste tien minuten ging het gelijk op zonder dat er kansen kwamen voor een van beide ploegen. Dan neemt BSC het initiatief over en bij de eerste de beste corner is het al raak. Lijon Korving draait de bal met links strak in en het is Roel van der Valk die deze met zijn blonde krullenbol in de verre kruising verlengt. Een tweede corner van dezelfde Korving ondergaat bijna het zelfde lot maar de kopbal van dit keer Jelle Verhoeff belandt precies in de handen van de Bodegraafse goalie. Halverwege de eerste helft komt ESTO er eigenlijk voor het eerste gevaarlijk door maar het schot van Thomas Mouthaan scheert rakelings over de lat. Nog voor de pauze krijgt aanvoerder Falco Henzen twee dotten van kansen maar terwijl de eerste via een katachtige reactie van de keeper tot corner verwerkt wordt verdwijnt de tweede over het doel. Zo gaan beide ploegen aan de thee met een magere 1-0 score.

Het eerste kwartier van de tweede helft is helemaal voor BSC en de kansen stapelen zich op. De eerste een lage voorzet van Lody Dijkhuizen gaat voorlangs het doel zonder dat er iemand aan kan komen. De tweede, een geweldige combinatie Guido de Peinder, Jelle Verhoeff wordt opnieuw door Dijkhuizen afgerond maar terwijl de keeper al is gepasseerd is het een verdediger die met een bliksemreactie de bal van de doellijn haalt. Als Jelle Verhoeff, vaak ongrijpbaar vanmiddag, Joep van Straalen diep stuurt speelt deze de bal langs de doelman maar net als hij de bal in het lege doel wil deponeren wordt hij bij zijn benen gegrepen. Rode kaart denkt iedereen maar scheidsrechter Hoogenbrugge is coulant en toont de keeper slechts geel. Uitstel van executie want als even later de rollen zijn omgedraaid en Joep van Straalen Jelle Verhoeff weg steekt betekent zijn knal in de verre hoek de 2-0. Na een uur wordt Jelle Verhoeff naar de kant gehaald maar vlak daarvoor zet hij Guido de Peinder nog even vrij voor het doel. Guido weet hier wel raad mee en met de 3-0 is de wedstrijd gespeeld. Het laatste half uur gebeurt er niet veel meer. ESTO probeert krampachtig de aanval te zoeken maar de verdediging van BSC staat als een huis.

Met zes punten uit twee wedstrijden voert BSC samen met ASC, Soccer Boys, RKDES en TAVV  de ranglijst aan. Een prachtig begin in het eerste seizoen sinds jaren in de derde klasse. Volgende week gaan we op bezoek bij DOCOS in Leiden.

Verslag en foto's gemaakt door Hans Verhoeff.