Haagse Schouwweg 5
2332KG
LEIDEN
tel. 071-5768279

Na twee driepunters wachtte voor BSC de lastige uitwedstrijd tegen het Leidse DOCOS. Weliswaar hadden ze nog maar 1 punt maar het bleek zoals verwacht een geduchte tegenstander.

Toch was BSC over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg. Naast een schotje van Xander Douwes dat door Levi Tuyt naast getikt werd stonden daar wel vier kansen voor de Benthuizenaren tegenover. De eerste, een schotje van Jelle Verhoeff, na een uitstekende combinatie tussen Joep van Straalen en Roel van der Valk was te zacht om keeper Mitchel van Abswoude in problemen te brengen. Falco Henzen kwam al veel dichterbij maar diens schot ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. De volgende, een slimgenomen corner, krulde Guido de Peinder richting kruising maar helaas stond het doel iets te ver naar rechts. De vierde in het eerste kwartier resulteerde opnieuw in een schot van aanvoerder Falco Henzen maar net als de eerdergenoemde kans ging ook deze rakelings naast. Zorgde Docos dan helemaal niet voor gevaar? Nou, eigenlijk niet, maar toen ze na een klein half uur eindelijk in de buurt kwamen van het vijandelijke doel was het wel meteen raak. De bal viel tijdens een heerlijke scrimmage precies voor de linker van Mitchel Klein. Die dacht niet na en met een bekeken schuiver verschalkte hij Levi Tuyt in de uiterste hoek. Dat bleek een flinke domper voor de ploeg uit Benthuizen want tot de rust waren ze en beetje van slag. Tot de rust werden er geen potten meer gebroken en zo brak de pauze aan met een 1-0 achterstand.

Een prima peptalk van trainer Abdullah Sari bracht het zelfvertrouwen weer terug en binnen tien minuten buigen de in het zwart gestoken groen/witten de stand om naar een 2-1 voorsprong. Een uitstekende aanval over rechts resulteerde in een hoge voorzet en Lijon Korving was er als de kippen bij om de bal tegendraads langs keeper Abswoude te koppen. Dat gaf duidelijk een boost want nog geen vijf minuten later promoveerde Joep van Straalen een dieptepass van Lijon Korving tot een doelpunt. Jelle Verhoef was dicht bij de 1-3 maar zijn knal van grote afstand scheerde enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Docos trainer Edwin Vurens reageerde en bracht Lars de Ridder en Martijn Guijt binnen de lijnen. Hierdoor werd BSC teruggedrongen en de gelijkmaker hing in de lucht. En hij hing niet alleen in de lucht maar viel ook daadwerkelijk. Een vrije trap van de zijkant werd het strafschopgebied in gepompt en wie de eigenaar was van de grote teen die de bal beroerde kon ik echt niet zien maar die zorgde wel degelijk voor de onverdiende gelijkmaker. Bijna heel de wedstrijd de betere ploeg en dan genoegen nemen met een punt? No way dachten de BSC’ers en de jacht op de winnende treffer werd geopend. De tijd tikte echter door maar dan, als het scorebord minuut 89 aangeeft, de ultieme pass van Falco Henzen op de diep sprintende Guido de Peinder. Deze wordt op de juiste waarde geschat en met een schitterende lob is de Leidse keeper kansloos. Nog even billenknijpen maar dan fluit scheidsrechter Broekhuizen voor het einde. Een waar volksfeest barst los en het dak van de kleedkamer gaat er af. Een heerlijke en meer dan verdiende overwinning resulteert in de koppositie en wat smaakt een biertje dan lekker.

Volgende week vervolgt BSC haar missie met een thuiswedstrijd en wel tegen Altior uit Langeraar. Aanvang 14.30 maar het sfeerteam begint al om 14.00 uur.

Verslag en foto's gemaakt door Hans Verhoeff.