Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 1e ronde

Schaapweg 4
2285SP
RIJSWIJK ZH
tel. 070-3944133

BSC had een gunstige loting door het onderaan de vierde klasse bungelende Celeritas te treffen. BSC kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus maar dat ging echter niet van zelf.

Je zou verwachten dat BSC korte metten zou maken met haar tegenstander maar het tempo dat ze hanteerden bracht de Rijswijkers nauwelijks in de problemen. Toch komen ze op voorsprong maar daar zat een behoorlijk luchtje aan. Keeper Serbony lag geblesseerd op de grond toen Falco Henzen de bal voor zijn voeten kreeg en deze in het lege doel schoof. Omdat iedereen, inclusief BSC, vond dat dit eigenlijk geen manier is waarop je op voorsprong wil komen werd aan Celeritas vrije doorgang verleend om de stand weer gelijk te trekken. 1-1 dus. Van goed voetbal was er, in de rest van de eerste helft, geen sprake en de thuisclub kwam zelfs op voorsprong door een uitstekend doelpunt van Giske Moreno. 2-1 bij rust dus en daar had eigenlijk niemand van BSC rekening mee gehouden.

Kort na de pauze neemt trainer Abdullah Sari rigoureuze maatregelen  en met maar liefst 5 verse krachten wordt Celeritas met de rug tegen de muur gezet. Het is Jelle Verhoeff die een vlot lopende aanval, uitmondend in een prima voorzet van Lijon Korving, doeltreffend afrondt en dan zijn de Rijswijkers rijp voor de slacht. Lijon Korving zelf zorgt met een pegel voor de voorsprong en opnieuw Jelle Verhoeff stelt met een schot van afstand voor een veilige marge. Het slotakkoord komt van de pas 16-jarige Romé Thies die met een schitterend schot in de kruising de eindstand op het bord schiet.

Uiteindelijk een logische 5-2 overwinning maar ik hoop dat we tegen Aarlanderveen vanaf de eerste minuut bij de les zijn.

Verslag en foto gemaakt door Hans Verhoeff.

Voor meer info en foto’s (van Alex Pronk) van deze wedstrijd op HaaglandenVoetbal klik hier.